Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

EcoFlow Blade klipper gräsmattan utan hjälp

Den kan inte bara klippa gräsmattan, den håller också gräsmattan fri från kvistar och löv.

Av / 2023-05-01 - 15:04
EcoFlow Blade klipper gräsmattan utan hjälp

En till robotgräsklippare som skippar kantkabeln är på väg till de svenska gräsmattorna.

Den här gången är det företaget EcoFlow, som annars mest är kända för stora portabla batterier som EcoFlow Delta 2 och EcoFlow River 2, som har utvecklat den självgående gräsklipparen.

Läs också Ny robotgräsklippare med app istället för kantkabel Ecovacs Goat G1 styrs med en app och ersätter kantkabel med virtuell avgränsning.

EcoFlow Blade, som den kallas, använder bland annat LiDAR-teknik för att hitta rätt på gräsmattan. Och robotgräsklipparen kan inte bara undvika att massakrera rabatten eller att köra in till grannen. Den inbyggda LiDAR-sensorn, tillsammans med en kamera, säkerställer också att roboten kan undvika hinder. Om du inte vill att den ska köra över dem, vilket kan göras upp till en höjd av 40 mm tack vare en smart hjulkonstruktion, lovar EcoFlow i sitt pressmeddelande.

Läs också Husqvarnas robotgräsklippare behöver inte kabel Husqvarna Nera robotgräsklippare behöver inte kantkabel och de fungerar i branta sluttningar.

Ett extratillbehör gör att EcoFlow Blade även kan ta bort oönskat skräp, till exempel löv, pinnar och barr från trädgården.

Det tar 130 minuter att ladda EcoFlow Blade, men då ska den också klara 400㎡ gräsmatta på en laddning, lovar tillverkaren. (Foto: EcoFlow)

Innan man kan släppa loss EcoFlow Blade i trädgården måste man markera gräsmattans gränser med EcoFlow-appen. Robotgräsklipparen är utrustad med både 4G och eSIM samt GPS, så att man alltid har kontroll över var den befinner sig. Det är också smart om den blir stulen.

Läs också Segways robotgräsklippare ser hinder GPS-styrd robotgräsklippare utan kanttråd med AI-teknik.

Pris och tillgänglighet

EcoFlow Blade är tillgänglig nu och kostar 36 000 kronor. Lawn Sweeper Kit för röjning är som sagt extra tillbehör och kan köpas för ytterligare 9 300 kronor. Eller så kan du köpa allt som ett paket för 44 000 kronor.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Robotgräsklippare med cylinder

Tado uppgraderas till senaste standard

Koda 2 Max är Oonis största och mest avancerade pizzaugn hittills

Matter version 1.3

Motormopp från Dyson

En kamera för varje vinkel

Ny monsterrobot från Roborock

Laga mat utan sladd med KitchenAid Go

Robotdammsugare lovar dammsugning och moppning med mänsklig precision

Vill förändra golvstädningen

Nutribullet gör comeback i Norden

CSA har lanserat säkerhetsstandard för smarta hem

Rulla till toppen