Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

TV-nyheter från Samsung

Samsungs populära 8-serie finns nu i både böjd och platt version.

Skrivet av / 2015-09-07 - 09:29
TV-nyheter från Samsung

Samsung har en av IFA-mässans största hallar, City Cube, helt för sig själva. Här visas allt inom mobiler, vitvaror och ”Smart Home”-elektronik – men vi var naturligtvis där för att kolla in TV-nyheterna!

Ny Ultra-HD-Blu-ray-spelare
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Först ut var Samsungs nya Ultra-HD-Blu-ray-spelare som presenterades redan på torsdagens presskonferens. Några exakta detaljer är det fortfarande ont om, annat än att den stöder 4K-video med HDR-kvalitet. Den officiella lanseringen av formatet, komplett med nya filmtitlar och annat, tycks dröja till CES-mässan i Las Vegas i januari.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Samsung meddelade på IFA-mässan att samtliga av deras UHD smart-T från 2015 kommer att få en uppdatering som ger stöd för den nya HDMI 2.0a-standarden som är ett krav för att de ska vara kompatibel med Ultra-HD-Blu-ray och HDR.

Platt 8-serie
På TV-fronten kommer det inte så våldsamt mycket nytt från Samsung i höst, eftersom de flesta av modellerna redan går att köpa. Men ett par nyheter finns det, bland annat en platt version av den populära 8-serien.

samsung-ue55js8005-460x460

Samsung 55JS8005
Samsungs TV-apparater i 8-serien har brukat vara varit en bra kombination av bildkvalitet, användarvänlighet och design, med inte alltför astronomiska prislappar. Men hittills i år har skärmarna bara funnits i konkava versioner. Samsung har satsat hårt på ”Curved” -konceptet de senaste åren, men reaktionen har varit något splittrad när det gäller den böjda formen. Vissa tycker att det ser snyggt och modernt ut, andra att det är distraherande och lite motverkar sitt eget syfte att skärmen är böjd på detta sätt. Speciellt de som vill hänga TV: n på väggen har nog saknat en platt version.

På IFA-mässan visade Samsung upp just detta. Serien heter JS80055 och finns efter vad Bild & Ljud erfar bara i 55-tumsutgåvan 55JS8005. Modellen delar tekniska specifikationer med den med böjda JS8505, inklusive avancerad nanokristall-teknik i bildpanelen som ger extra ljusstyrka och utökad färgrymd vilket också gör att skärmen kan visa 4K-video med HDR-kvalitet. Det nya Tizen-operativsystemet finns naturligtvis också på plats, samt en quadcore-processor (fyrkärnig) och pekfjärrkontroll. Samsung 55JS8005 går redan att köpa och kostar ungefär 15 000 kronor.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Billigare 6-serie med nanokristaller
Utöver den platta 8-serien visade Samsung också upp JU6875, som är en prisvärd men välutrustad modell i 6-serien. Den har funnits på marknaden ett tag men kommer nu också i 60 tum med nanokristall-teknik.

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ljud & Bild
Rulla till toppen