Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV
L&B:s Julkalender: Lucka 11Delta

Yamaha med full trådlös frihet

Lika bra att vänja sig vid MusicCast. Det är Yamahas trådlösa teknik som kommer på bred front.

Skrivet av / 2015-09-04 - 17:22
Yamaha med full trådlös frihet

Många av konkurrenterna har trådlös strömning i några av sina produkter, men nu introducerar Yamaha strömning i nästan allt de har, från mikroanläggningar och högtalare till ljudlimpor och hemmabioförstärkare. Alla två- och femkanalsreceivrar från 5 000-kronorsklassen får strömning via AirPlay. Alltså wifi. Flera av produkterna stöder Bluetooth också, så att man garanterat kan strömma varifrån man än spelar musiken.

Yamaha kallar systemet för MusicCast och det stöder upp till tio trådlöst hopkopplade produkter i ett och samma nätverk. Sedan kan man spela från mobilen eller surfplattan, till en eller flera Yamaha-produkter som stöder MusicCast. Det går också att strömma direkt, antingen via BT eller wifi direkt från mobilen till exempelvis anläggningen här på bilden:

DSC0140

Precis som så många av Yamahas nya produkter stöder MCR-870D strömning via AirPlay och DLNA, så att både Apple- och Android-användare kan strömma okomprimerat ljud direkt till anläggningen. Den har också CD-spelare och FM/DAB-radio.

DSC0133

Trådlösa högtalare med inbyggd förstärkare finns också. Som NNW-X500, i vitt eller svart, som inte behöver något annat än ström från vägguttaget för att spela musik från mobilen.

Samma sak gäller nästan alla hemmabioreceivrar från RX-V479 och uppåt, samt den nya 90-watts tvåkanalsreceivern N-R602D.

Yamahas MusicCast-produkter går att styra från en app som ger användaren gott om inställningar. Man kan till exempel koppla ihop flera rum som spelar samma musik, eller spela från var sin enhet till vart sitt rum.

MusicCast verkar genomtänkt och enkelt att använda, och vi kommer att testa både användarvänligheten och ljudkvaliteten så fort vi får tag i de första produkterna.

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Kostar mer än en Mercedes

En helt galen förstärkare

Musical Fidelity utökar Nu-Vista-serien

Roon får ny ägare

Nu med inbyggd förstärkare

Kia EV9: Premium-ljudanläggning från Meridian

Förförstärkare för ett fåtal

JBL:s trådlösa skivspelare ute i butik

Lysande ljud

Kraftfullt integrerad med nätverk

Världens mest kraftfulla bärbara?

Skapar en sista specialutgåva

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen