Stilig multiroom-högtalare

Libratone är klara med multiroom-ljud. Först ut en bärbar modell i två storlekar.

Danska Libratone släppte sin första högtalare 2009. Sedan des har sortimentet växt och innehåller i dag allt från lilla Zipp till stora soundbar-högtalare.

Under tiden har multiroom, där man strömmar musik till fler rum i hemmet, blivit den stora grejen. Libratone har därför utvecklat ett nytt koncept som heter Soundspaces och som i korta ordalag är just multiroom där flera högtalare kan spela tillsammans eller var för sig.

NEW_LIBRATONE_ZIPP_VictoriaRedjpg

Den lilla bärbara högtalaren Zipp kommer i nytt utförande, med inbyggd Soundspaces. Högtalaren är fortfarande lika läcker och har samma utbytbara tygöverdrag, fast i två storlekar och med multiroom-stöd. Förmodligen kan de kopplas ihop i stereopar också.

De nya Zipp-modellerna dyker inte upp i butikerna förrän till jul. Då meddelas också de exakta priserna, som förväntas börja någonstans kring 3 000 kronor.

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Just köpt dig en ny TV för att spela spel? Vi visar dig hur du aktiverar det bästa och snabbaste gaming-läget i PS5 och Xbox!
  Nu börjar den senaste Android-versionen rullas ut till många telefonmodeller. Kolla på listan om din mobil snart får Android 11.
  Har precis köpt dig en ny 4K-TV? Då kan du inviga den med Last Christmas i remastrad 4K-version!
  Under Snapdragon Tech Summit har Qualcomm lanserat sin efterföljare till Snapdragon 865. Den nya Snapdragon 888 kommer att finnas i flera Android-flaggskepp 2021.
  Låt inte storleken lura dig, Phono Box RS2 har allt en vinylfantast behöver.
  Alla vill ha hårda paket, vi också. Så vi har skrivit den häftigaste önskelistan vi kunnat komma på.
  Stereon i Jimi Hendrix sovrum i London låter nu precis som den gjorde när han lyssnade på den.
  Så här har de aldrig gjort förut, åtminstone inte på det här sättet.

  Aktuella erbjudanden

  Annons
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.