Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Träningsproppar som aldrig trillar ur

De är vattentäta och det går att prata med dem. Och speciella byglar ska se till att de sitter säkert i alla öron.

Skrivet av / 2018-01-09 - 08:54
Träningsproppar som aldrig trillar ur

Panasonics nya träningsproppar RP-BTS55 och BTS35 är gjorda för idrottare som vill kunna lyssna på musik under intensiva träningspass.

Byglarna minns öronen
3D-Flex Sport Clips är namnet på en ny öronbygel som formar sig runt användarens öra. Materialet är böjbart så att byglarna lägger sig perfekt runt örat, och formen ”koms ihåg” för framtida bruk.

Öronbygeln i RP-BTS55 kommer ihåg öronformen. Foto: Panasonic
Öronbygeln i RP-BTS55 kommer ihåg öronformen. Foto: Panasonic

 

Det går att justera längden på kabeln bakom nacken så att den inte är i vägen när man tränar.

Tål intensiva pass
Öronpropparna är vattentäta och IPX5-certifierade. Det betyder att de tål en hel del regn och svett. Själva formen på propparna förhindrar också att fukt kommer in i själva huset. Med andra ord tål Panasonic-propparna det mesta de utsätts för när man tränar.

Låter bra
Slutligen utlovas att BTS55 och BTS35 har hög ljudkvalitet. De är utrustade med 9 mm högtalarelement och ”avancerat högteknologiskt ljud”. Bland annat stöder de AAC-kodeken som ger bättre ljud från iPhone.

BTS35 saknar röststyrning men är annars lik BTS55. Foto: Panasonic
BTS35 saknar röststyrning men är annars lik BTS55. Foto: Panasonic

 

Röststyrning
BTS55 har inbyggd röststyrning och fungerar med röstassistenter som Apples Siri. Google Assistant nämns inte, kanske för att den är begränsad till vissa språk. Det skulle inte förvåna oss om den fungerar också, men tills vidare måste man förmodligen ställa in operativsystemet så att allting är på engelska.

Med röststyrning kan man styra mobiltelefonen på gymmet utan att behöva ta fram den ur träningsväskan. Ännu så länge är sådana röstassistenter ganska så dumma, men utvecklingen går snabbt framåt.

Båda modellerna stöder snabbladdning som ger 70 minuters musik efter bara 15 minuters laddning. Fullt uppladdade håller de i 6 timmar.

Man kan välja mellan olika färger: svart eller grått för BTS55, medan BTS35 finns i svart, vitt, blått och gult.

Båda modellerna kommer i april, och priserna hamnar på ungefär 1 000 kronor för BTS55 och 800 kronor för BTS35

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ljud & Bild
Rulla till toppen