Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV
L&B:s Julkalender: Lucka 11Delta

nyhet

B&O Play förbättrar sina bästa

ANC-hörlurarna får bättre brusreducering och längre batteritid.

Skrivet av / 2018-01-10 - 14:30
B&O Play förbättrar sina bästa

B&O Play har presenterat förbättrade versioner av sina populäraste hörlurar, H8 och H9. Båda har fått ett ”i” i beteckningen – och tillhörande bättre prestanda.

B&O Play H9i. Foto: B&O Play
B&O Play H9i. Foto: B&O Play

Trådlösa H9i är en over-ear-modell. Som tidigare handlar det om en lyxig hörlur med huvudbygel av aluminium, överdragen med oxskinn. Öronkuddarna gjorda av memoryskum överdraget med lammskinn.

Den största nyheten i H9i är en förbättrad aktiv brusreducering, som påstås filtrera ut röster bättre i omgivningen. Vill du fortfarande höra vad som händer runtomkring så finns ett nytt ”transparancy mode”, där musiken och brusreduceringen stängs av samtidigt.

En annan nyhet är en närhetssensor som pausar musiken när du tar av dig hörlurarna. Så fort du sätter på dig dem igen så fortsätter musiken spela.

Slutligen är batteritiden förbättrad. Nu får du upp till 18 timmars speltid, vilket är fyra timmar mer än hittills. Du kan dessutom ansluta H9i till flera enheter samtidigt, så mobilen, surfplattan och datorn behöver inte slåss om rätten att skicka ljud till lurarna.

Läs vårt test av B&O Play H9

B&O Play H8i. Foto: B&O Play
B&O Play H8i. Foto: B&O Play

On-ear-modellen H8i följer samma mönster som den större H9i. Den har också ”transparency mode”, närhetssensor och bättre ANC. Och batteritiden är till och med fördubblad till 30 timmar – med Bluetooth och aktiv brusreducering! Designen är tillpiffad, med smalare öronkåpor av enklare design.

Touch-styrningen i H8 har fått stryka på foten och är ersatt av fysiska knappar. Det kommer somliga uppfatta som en begränsning och andra som en förbättring. Å andra sidan har priset på nya B&O Play H8i också minskat markant jämfört med föregångaren.

B&O Play H8i och H9i kostar 4 000 respektive 5 000 kronor och går att köpa från och med 25 januari 2018.

Läs vårt test av B&O Play H8

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ljud & Bild
Rulla till toppen