Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

nyhet

Fjärrstyr strömmen

D-Links smarta vägguttag och grendosa kopplas till hemnätverket och fjärrstyrs med mobilen.

Skrivet av / 2018-01-11 - 22:09
Fjärrstyr strömmen

Har du gått hemifrån och plötsligt blivit osäker på om du kom ihåg att stänga av kaffebryggaren? Eller strykjärnet?

D-Link har lösningen, i form av det smarta vägguttaget Wi-Fi Smart Plug (DSP-W115) och grendosan Wi-Fi Smart Power Strip (DSP-W245) med fyra individuella uttag.

Med dem är det enkelt bygga ut ett uppkopplat hem och styra även osmarta produkter. Åtminstone sätta på och stänga av dem.

D-Link DSP-W115 är praktisk att koppla exempelvis kaffebryggaren till, så kan du fjärrstyra strömmen till den. Foto: D-Link
D-Link DSP-W115 är praktisk att koppla exempelvis kaffebryggaren till, så kan du fjärrstyra strömmen till den. Foto: D-Link

 

Med de nya strömenheterna kan du alltid övervaka vilka produkter som får ström och stänga av och sätta på dem även om du inte är hemma. Det görs med Mydlink-appen till Android och iOS.

Enheterna kan också ingå i mer avancerade makrokommandon, samt kommunicera med andra smarta produkter via röstassistenterna Amazon Alexa och Google Assistant. Om du har en smart högtalare som Amazon Echo eller Sonos One kan du prata med den och be den att sätta på eller stänga av D-Link-enheterna.

Grendosan kostar 98 euro och vägguttaget (W115) kostar 27 euro.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ljud & Bild
Rulla till toppen