Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

nyhet

Musen ska hålla sig på mattan

Första spelmusen med två optiska sensorer kommer från SteelSeries.

Skrivet av / 2018-01-12 - 09:49
Musen ska hålla sig på mattan

I dag är det snarare regel än undantag att mobiltelefoner har två huvudkameror i stället för en. Men SteelSeries är, så vitt vi vet, först med en optisk mus som har dubbla sensorer.

Musen med den nydanande innovationen heter SteelSeries Rival 600 och tekniken har fått namnet TrueMove3+. Tanken är att garantera att musen registrerar rörelser på musmattan exakt – och uteslutande rörelser på musmattan.

Den primära sensorn ska ge en perfekt spårning vid alla känslighetsinställningar mellan 100 och 12 000 dpi. Så långt allt väl. Samma sensor används redan i flera andra SteelSeries-möss. Den sekundära sensorn, som är nyheten i sammanhanget, har enbart till uppgift att registrera avståndet mellan musen och underlaget för att garantera att det inte sker några rörelser i spelet när musen snabbt lyfts och flyttas någon annanstans på musmattan.

Vi tar det en gång till: Sensorn har till uppgift att se till att markören inte flyttar sig när musiken inte rör vid underlaget. Det kan verka som massor av extra jobb för att bokstavligt talat inte åstadkomma någonting, men är naturligtvis praktiskt i stridens hetta.

Rival 600:s övriga egenskaper liknar en stabil gaming-mus:
• Ergonomiskt korrekt för högerhänta användare med soft touch-finish och silikongrepp
• 7 knappar och 8-zoners RGB-belysning (justerbar via SteelSeries Engine-programvara)
• Förstärkt vänster/höger musknapp som klarar upp till 60 miljoner tryckningar
• TrueMove 3+ dubbelt optiskt system
• TrueMove3-sensor: Upp till 12000 cpi, 350 fps
• Sekundär sensor för registrering av lyft mus (justerbar från 0,5 till 2,0 mm)
• Maximal acceleration: 50 g
• Justering av vikt (96–126 g) och balans med 8 separata vikter

Pris och tillgänglighet
SteelSeries Rival 600 släpps inom kort och kostar 900 kronor.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ljud & Bild
Rulla till toppen