Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

nyhet

Klipsch-soundbar med klassiska rötter

Heritage Theater Bar är en skräddarsydd ljudlimpa som hämtat inspiration från gamla Klipsch-kreationer.

Skrivet av / 2018-01-10 - 16:42
Klipsch-soundbar med klassiska rötter

Att soundbar-högtalare är praktiska behöver inte betyda att de är tråkiga. Det vill Klipsch betona med sin Heritage Theatre Bar, som har ärvt sitt utseende från den klassiska Heritage-serien, vars första modell konstruerades redan 1946!

Heritage Theatre Bar är handbyggd i Hope, Arkansas, med både inhemska och importerade delar. Kabinettet är ett klassiskt och stilfullt möbelhantverk och Klipsch utlovar en kraftfull ljudupplevelse från en högtalare som kan skräddarsys efter i princip vilken TV-storlek som helst.

Heritage Theatre Bar är byggd för inredningsintresserade som inte vill ha en ”ful plasthögtalare”. Grillen sitter fast med magneter för att det ska se så snyggt ut som möjligt när den tas av. Högtalarkontakterna nås framifrån så att högtalaren kan skruvas upp på väggen innan kablarna kopplas in. Väggfäste ingår.

Klipsch-högtalaren byggs på beställning och kan anpassas helt perfekt efter TV:ns storlek – från 54 ända upp till 80 tum! Man kan dessutom välja mellan faner av olika träslag och färger på grillen så att utseendet passar inredningen helt perfekt.

Heritage Theatre Bar byggs på beställning så att den passar TV:ns mått. Foto: Klipsch
Heritage Theatre Bar byggs på beställning så att den passar TV:ns mått. Foto: Klipsch

 

Tunga upplevelser

Klipsch utlovar massiva hemmabioupplevelser tack vare komponenter av hög kvalitet i de tre inbyggda kanalerna (höger, vänster, center), vilket ska ge en klar och tydlig dialog i mitten och full kontroll på stereoljudet ut mot sidorna.

Heritage Theatre Bar är passiv, så att man kan välja förstärkare själv. Det betyder att den inte har någon inbyggd digitalbehandling eller simulering av surroundljud. Detta går dock att lösa genom att koppla in en hemmabioförstärkare som kan simulera bakkanaler. Eller kombinera högtalaren med ett par bakhögtalare, till exempel ett par Klipsch RP-240S om man inte vill gå hela vägen med ett par Heresy III – fast det är klart, då är kanske inte en soundbar är optimalt.

En 15-tums Heritage Sub presenterades på CES förra året och sattes i produktion under året. Den lär väl vara en bra partner?

Vi vet inte vad Klipsch Heritage Theatre Bar ska kosta, men billigt blir den knappast när den kommer i slutet av året.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ljud & Bild
Rulla till toppen