Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

nyhet

Smart högtalare från Kygo

Den här högtalaren kan styra resten av ditt hem, tack vare Google Assistant.

Av / 2018-01-15 - 09:27
Smart högtalare från Kygo

2018 ska hemmet bli ännu smartare, många tillverkare släpper smarta högtalare. Några av dem är Sonos One och Amazon Echo – och Apple HomePod sägs vänta ”precis runt hörnet”. Gemensamt för dem alla är att de kopplas in i hemnätverket och att man sedan kan prata med dem för att spela musik, få information om trafik och väder och till och med styra andra smarta prylar i hemmet. Och nu är det Kygos tur att vara med på allt det roliga, med sin B9/800.

Kygo, alias Kyrre Gørvell-Dahll, var på plats i Las Vegas under lanseringen av smarthögtalaren B9/800. Foto: Johannes Lovund
Kygo, alias Kyrre Gørvell-Dahll, var på plats i Las Vegas under lanseringen av smarthögtalaren B9/800. Foto: Johannes Lovund

 

Kygo är först och främst en världsberömd popstjärna, men på senare tid har han lanserat egna hörlurar under varumärket Kygo Life. Nu är det dags att utöka sortimentet med den röststyrda högtalaren B9/800.

Läs också: Test av Kygo A9/600 trådlösa hörlurar – Stjäl showen!

Med röstkommandon kan man be den nya högtalaren att strömma musik från olika streamingtjänster och radiostationer. Men man kan också sätta på TV:n, dimma ljuset eller få en väderprognos. Till exempel. Allt tack vare att Google Assistant finns inbyggt i högtalaren. I dagsläget pratar inte den här assistenten svenska, vilket innebär en del begränsningar, men det kan ändras snabbt. Om Google Assistant inte kan svara på en fråga försöker den leta sig fram till ett svar genom att googla.

Eftersom B9/800 främst är en högtalare så måste den låta bra. Och det lovar Kygo:

”Jag är väldigt glad över att få jobba med Google och att jag får en möjlighet att erbjuda denna fantastiska produkt med suveränt ljud.”

Kompakta Kygo B9/800 passar lika bra som liggande högtalare. Foto Johannes Lovund
Kompakta Kygo B9/800 passar lika bra som liggande högtalare. Foto Johannes Lovund

 

Justera ljudbilden

Kygo B9/800 är kompatibel med Kygo Sound-appen som kan justera ljudbilden och uppdatera högtalarens programvara om det behövs. Dessutom är högtalaren vattentät med IPX7-certifiering, vilket innebär att den tål att vara under vatten på 1 meters djup i en halvtimme. Den kan med andra ord användas som utomhushögtalare, och båtägare kan ha den på däck. Och då är det ju praktiskt att den bärbar också, och går att köra på batteri!

Foto: Johannes Lovund
Foto: Johannes Lovund

 

Nödladdare

Högtalaren har en laddningsfunktion för mobiltelefoner och surfplattor samt multiroom-funktion med Google Chromecast och wifi-anslutning. Med andra ord kan den integreras i system med högtalare från andra märken så länge de också stöder Chromecast.

Kygo B9/800 släpps ”inom kort”. Ännu så länge vet vi inte vad den kommer att kosta, men den bör inte blir dyrare än Sonos One (2 500 kr).

kygolife.com

Foto: Johannes Lovund
Foto: Johannes Lovund

 

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Erbjudande

LB+ Total

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home

LB+

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild

LB+ Home

Full tillgång till allt innehåll på L&B Home

49,- / för 30 dagar
119,- / mån
65,- / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.
Rulla till toppen