Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Sennheisers nya flaggskepp

Glas, mikrofiber och konstläder är några av ingredienserna i nya HD 820.

Av / 2018-01-09 - 08:37
Sennheisers nya flaggskepp

De stora, öppna kåporna i Sennheisers nästan legendariska HD 800 bidrar till dessa öppna och viktlösa ljud. Men öppna kåpor passar inte alla. Sennheiser HD 820 är lösningen för de som älskar ljudet i HD 800 men önskade att de var slutna.

Det ser faktiskt ut som om det nya flaggskeppet också är en öppen konstruktion, men det som syns på bilderna är ett välvt glaslock som gör att man kan se elementet på insidan. Glaset är så kallat Gorilla Glass, av samma typ som sitter på dyra mobiltelefoner och är väldigt reptåligt.

HD 820. Foto: Sennheiser

Öronkåporna har bättre kuddar än HD 800. Här är de gjorda av en kombination av syntetiskt läder och mikrofiber, vilket ger bättre tätning och komfort.

HD 820 har en 4,4-mm Pentaconn-kontakt, av samma typ som HD 660S har och som ger balanserad anslutning till förstärkare som har samma kontakt. Till exempel Sennheiser egen HDV 800.

HD 820 kommer inte förrän i sommar. Priset blir 2 400 euro – eller närmare 25 000 kronor.

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ljud & Bild
Rulla till toppen