Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

nyhet

Nvidia vill konkurrera ut din TV

Grafikjätten vill ställa en gaming-skärm på bästa stället i vardagsrummet. Och den ska komma från Asus, Acer eller HP.

Av / 2018-01-10 - 08:42
Nvidia vill konkurrera ut din TV

Där de flesta har sina ”hus-altare” i vardagsrummet ska det från och med nu stå en spelskärm med lika stora mått. Och medan den gamla TV-signalen tuffade på med 25 bilder i sekunden så ska de nya skärmarna kunna leverera varorna även när man spelar de senaste 3D-spelen. Det betyder upp till 120 bilder per sekund i 4K-upplösning! Detta berättade Nvidias grundare och VD, Jensen Huang, på företagets presskonferens på CES i Las Vegas.

Det nya initiativet kallas BFGD – Big Format Gaming Display (även om ordet som börjar på F säkert kommer att bytas ut i folkmun) – och för närvarande har Acer, Asus och HP sagt ja till att leverera BFGD-skärmar. Storleken blir 65 tum och förutom den blixtsnabba uppdateringshastigheten får de en mycket lågt ”input lag”, alltså tiden det tar för signalen att passera genom elektroniken och visas på skärmen. En ljusstyrka på 1000 nits bådar också gott för intensiva spelupplevelser i vardagsrummet.

Enligt grundare och VD Jensen Huang från Nvdia befinner vi oss i teknikhistoriens mest spännande tid. Foto: Nvdia
Enligt grundare och VD Jensen Huang från Nvdia befinner vi oss i teknikhistoriens mest spännande tid. Foto: Nvdia

 

Enligt 54-årige Jensen Huang är spel framtiden och han förutspår att alla kommer att vara ”gamers” inom en generation:

”Jag tillhörde den första generationen spelare. Före min generation fanns inga, men nu är gaming erkänt som sport. Och det är den största sporten i världen. I mina barnbarns generation kommer alla att vara spelare. Från noll till alla på tre generationer. Det är en väldigt stor industri.”

Här är en länk till hela presskonferensen.

 

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen