Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

nyhet

Biffigare mellanklass-mobil från Sony

Xperia XA2 ger betydligt mer för pengarna än föregångaren

Av / 2018-01-09 - 15:42
Biffigare mellanklass-mobil från Sony

För ett och ett halvt år sedan testade vi Sonys mellanklass-mobil Xperia XA. Vi älskade utseendet och såg verkligen fram emot att testa den. Men i verkligheten blev vi besvikna över skärmupplösning, kamera och prestanda. Nu kommer uppföljaren Xperia XA2 som ser ut att rätta till alla bristerna. Eller som Sony säger ” en super-mellanklass smartphone”.

Designen har uppdaterats med en mer spektakulär kant-till-kant skärm med rundade kanter. Till skillnad från tidigare Xperia-modeller sitter inte fingeravtrycksläsaren på sidans strömknapp, utan på baksidan som hos de flesta konkurrenterna. Naturligtvis kan den fås i olika färger som silver, svart, blå och rosa.

Sony Xperia XA2 pink
Kan fås i uppseendeväckande färger (Foto: Sony Mobile)

Yttermåtten har blivit lite större och vikten har ökat. Det ger plats för en större skärm, som även har fått betydligt högre upplösning. Dessutom ett rejält mycket kraftfullare batteri, vilket borde ge längre batteritid.

Speciellt som man på insidan nu har en modern strömsnål Snapdragon 630-processor. Dessutom parat med Sonys Smart Stamina-teknik, Battery Care som laddar försiktigt, samt naturligtvis snabbladdning.

Sony Xperia XA2 black
Modernare utsida och insida (Foto: Sony Mobile)

Kameran har också uppdaterats ordentligt med en Exmor RS-sensor, 23 megapixel upplösning, 4K-filmning och slowmotion i 120 bilder per sekund. Selfiekameran har fått 8 megapixels upplösning och har 120-graders vidvinkel för gruppbilder.

Specifikationer

Operativsystem: Android 8.0 Oreo
Skärm: 5,2-tum 1920 x 1080
Processor: Qualcomm Snapdragon 630
Minne: 3 GB RAM, 32 GB lagring (+ microSD, max 256 GB)
Kamera: 1/2.3” 23 Mp + 8 Mp
Trådlöst: 4G/LTE, 802.11 ac, Bluetooth 5.0, NFC
Batteri: 3300 mAh
Mått: 142 x 70 x 9,7 mm
Vikt: 171 g

Sony Xperia XA2 lanseras i februari för ca 3 500 kronor.

 

 

 

 

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen