TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Samsung lanserar 1 TB SSD i mikroformat

Är du mer förtjust i lagringsutrymme än andra? Då har Samsung just släppt årets mest intressanta produkt.

forfatter
Publicerad 2015-01-06 - 21:52

Man kan aldrig få för mycket lagringsplats. Åtminstone är vi ett par stycken som tycker det.

Tillhör du den utvalda skaran som inte har mycket till övers för Dropbox och alla molntjänster, eller helt enkelt bara föredrar att ha med sig all data hela tiden, så har Samsung just presenterat en produkt som får alla dina drömmar att gå i uppfyllelse.

Samsung-Portable-SSD-T1-1

Det mesta av gårdagens Samsung-presskonferens handlade om nya TV-apparater, men den koreanska elektronikjätten hade också en extrem disk i visitkortsstorlek på programmet – det handlar om en solid state drive-enhet (SSD-disk) som rymmer en hel terabyte!

Den lilla disken väger knappt 30 gram och har måtten 5 x 7 centimeter. Läshastigheten är 450 MB/s och disken har till och med inbyggd 256-bitars kryptering. Den stöder USB 3.0 och kan användas med både PC- och Mac-datorer.

Samsung släpper minidisken i USA om en månad för 600 dollar. Om och i så fall när den kommer till våra breddgrader vet vi inte men vi undersöker saken och återkommer så fort vi får mer info från Samsung.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Visade upp Atmos-högtalare och trådlösa lurar med DSP
En av de roligaste prylarna vi såg på CES: En ”virtual reality”-videokamera som inte bara filmar framåt, utan hela vägen runt!
Nytt rekord för nya produkter från hörlursproducent?
Nya hörlurar och hörlursförstärkare för högupplöst ljud
Astell & Kern tar steget från bärbart till stationärt. Här är nätverksspelaren AK500N.
Klipschs Reference-serie har länge varit populära högtalare bland hifi- och hemmabiofantaster. Nu är efterträdarna på gång.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend