TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Theta gräver guld i hemmabion

Theta Digital presenterar två nya surroundprocessorer, Casablanca IVa och Casablanca V, som har Dolby Atmos, Auro 3D och DTS:X.

forfatter
Publicerad 2015-01-09 - 16:03

Casablanca IVa stöder Dolby Atmos i 7.1.4-konfiguration, alltså 7.1-system plus fyra Atmos-kanaler. Casablanca V har dessutom ett nytt 6-kanaligt DAC-kort, Xtreme D-3, som lånat mycket teknik från Theteas externa highend-DAC, Generation VIII.

Den större processorn stöder en ny extern DAC-lösning för att hantera upp till 12 extrakanaler och kan alltså hålla ordning på sammanlagt 24 kanaler! Med andra ord är det fritt fram att koppla hejvilt och fylla hela rummet med högtalare!

Alla nuvarande Casablanca-processorer kommer att kunna uppgraderas till IVa när den släpps under andra kvartalet 2015. Uppgraderingen till version V innebär däremot att man måste byta till ett nytt chassi, men Theta Digital kommer att erbjuda ett utbytesprogram med början tredje kvartalet 2015.

Casablanca IVa kostar 18 000 dollar och Casablanca V 22 000 dollar.

intrepid-av.no

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Visade upp Atmos-högtalare och trådlösa lurar med DSP
En av de roligaste prylarna vi såg på CES: En ”virtual reality”-videokamera som inte bara filmar framåt, utan hela vägen runt!
Nytt rekord för nya produkter från hörlursproducent?
Nya hörlurar och hörlursförstärkare för högupplöst ljud
Astell & Kern tar steget från bärbart till stationärt. Här är nätverksspelaren AK500N.
Klipschs Reference-serie har länge varit populära högtalare bland hifi- och hemmabiofantaster. Nu är efterträdarna på gång.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend