TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

UE Boom satsar på multiroom

UE Boom i alla storlekar, förenen eder!

Den lilla Bluetooth-högtalaren UE Boom är riktigt smart. Och en av de smartaste egenskaperna är att den med jämna mellanrum får nya funktioner genom ny programvara. Det senaste året har det inneburit en väckningsfunktion, equalizer och snart även en fjärrstyrd av/på-funktion.

På CES-mässan i Las Vegas provar Logitech-ägda Ultimate Ears en ny funktion som säkert blir populär när den förhoppningsvis blir klar längre fram i år.

Det handlar om att koppla ihop fler än tio Boom-högtalare (eller MegaBoom) så att man kan spela på dem samtidigt. Redan nu går det att koppla ihop två stycken Boom, MiniBoom eller MegaBoom till ett stereopar. Men med tio stycken får man – nästan – ett trådlöst multiroom-system. Eller åtminstone något som kan bli riktigt kul på sommarens fester!

Den nya funktionen förväntas vara klar lagom till sommaren 2015 och testas den här veckan i Las Vegas.

För att kunna använda den nya funktionen när den är klar, laddar du ner appen för iOS eller Android till varje högtalare och uppgraderar programvaran i inställningsmenyn.

Lämna en kommentar

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.