Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Hi Res från Audio Technica

Nya hörlurar och hörlursförstärkare för högupplöst ljud

Av / 2015-01-15 - 11:29
Hi Res från Audio Technica

Under Sonys presskonferens pratades det mycket om högupplöst bild och ljud. Och när det gäller ljud har Sony nyligen börjat använda en ”Hi Res Audio” logotyp istället för att prata om specifika siffror. Det gör det lättare att snabbt se vilka produkter som tillhör kategorin och gör det enklare för konsumenterna. Man nämnde även att det inte på något sätt är en Sony-specifik logga utan att vi skulle få se fler tillverkare använda den inom kort. Vilket vi trodde skulle dröja. Tills vi kom till Audio Technicas monter.

hi res amplifier

Där fanns den nämligen inte bara på två nya hörlurar utan även på den portabla hörlursförstärkaren AT-PHA100 som användes. Den kan avkoda audio i DSD-format med 32-bit/128 kHz eller PCD-ljud i 32-bit/384 kHz. Batteriet ska räcka i upp till 14 timmar och priset ska bli uppåt $800 senare i vår.

Enligt deras representant är de det enda andra företaget som har hörlursprodukter färdiga med märkningen.

ath-ckr10

Den ena är ATH-CKR10 som ingår i SonicPro-serien. En av specifikationerna som sticker ut är frekvensomfånget på 5 Hz-40 kHz(!) vilket är ett av kraven för att få märka dem med ”Hi Res Audio” logotypen. Listpriset anges till saftiga 390 dollar.

ath-msr7

Den andra nyheten var ATH-MSR7, ett par ovanligt designade lurar för att vara Audio Technica. De har 45 mm-element och lät, så vitt man kunde avgöra i en mässhall, väldigt bra. Riktpriset vi kunde få fram låg på 199 brittiska pund.

eu.audio-technica.com

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0
Rulla till toppen