TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Mobilfattigt på CES

Vi får nog vänta till Mobile World Congress i vår

forfatter
Publicerad 2015-01-08 - 04:01

Nog för att vi inte hade väntat oss någon flodvåg av nya mobiler på CES, men att det skulle vara så här fattigt var lite tråkigt.

Sony släppte inga nya Xperia Z-modeller, vilket det ändå hade förekommit vissa rykten om.

Samsung släppte ingen Galaxy S6, men det ryktas om att en prototyp visades bakom stängda dörrar.

Huawei Honor

I Huaweis monter var senaste nyheten att man lanserat budgetmärket Honor, men har ju redan testat Honor 6 med gott resultat.

ZTE Grand X Max

I ZTE:s monster fanns det visserligen nya modeller, men de var anpassade för den amerikanska marknaden och det var ingen som kunde svara på om någon av dem skulle släppas i Europa.

LG G Flex 2 front

Så det var tur att LG räddade oss med den läckra G Flex 2 som du kan läsa mer om här.

LG G Flex 2 back

Vad man inte kunde läsa sig till i pressmeddelandet är hur skön den känns i handen. LG har verkligen lyckats skapa en mobil som inte bara ser intressant ut, utan också är något man verkligen trivs med när man känner på den. Dessutom har den senaste tekniken på insidan så vi väntar oss bra prestanda när vi väl får lägga vantarna på ett exemplar en lite längre stund.

LG AKA

LG visade också upp de gulliga AKA-mobilerna, men något säger oss att de främst är till för den asiatiska marknaden…

Kodak mobil

Och mobilen från Kodak(!) lär vi knappast se i Skandinavien heller.

nokia 215

Och den nya Nokia 215 är visserligen imponerande kompetent för en mobil som kostar 29 dollar(!) men den är främst avsedd för utvecklingsländer där mobilen är det sätt som de flesta kommer ut på nätet för första gången.

 

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Visade upp Atmos-högtalare och trådlösa lurar med DSP
En av de roligaste prylarna vi såg på CES: En ”virtual reality”-videokamera som inte bara filmar framåt, utan hela vägen runt!
Nytt rekord för nya produkter från hörlursproducent?
Nya hörlurar och hörlursförstärkare för högupplöst ljud
Astell & Kern tar steget från bärbart till stationärt. Här är nätverksspelaren AK500N.
Klipschs Reference-serie har länge varit populära högtalare bland hifi- och hemmabiofantaster. Nu är efterträdarna på gång.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend