Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Mobilfattigt på CES

Vi får nog vänta till Mobile World Congress i vår

Av / 2015-01-08 - 04:01
Mobilfattigt på CES

Nog för att vi inte hade väntat oss någon flodvåg av nya mobiler på CES, men att det skulle vara så här fattigt var lite tråkigt.

Sony släppte inga nya Xperia Z-modeller, vilket det ändå hade förekommit vissa rykten om.

Samsung släppte ingen Galaxy S6, men det ryktas om att en prototyp visades bakom stängda dörrar.

Huawei Honor

I Huaweis monter var senaste nyheten att man lanserat budgetmärket Honor, men har ju redan testat Honor 6 med gott resultat.

ZTE Grand X Max

I ZTE:s monster fanns det visserligen nya modeller, men de var anpassade för den amerikanska marknaden och det var ingen som kunde svara på om någon av dem skulle släppas i Europa.

LG G Flex 2 front

Så det var tur att LG räddade oss med den läckra G Flex 2 som du kan läsa mer om här.

LG G Flex 2 back

Vad man inte kunde läsa sig till i pressmeddelandet är hur skön den känns i handen. LG har verkligen lyckats skapa en mobil som inte bara ser intressant ut, utan också är något man verkligen trivs med när man känner på den. Dessutom har den senaste tekniken på insidan så vi väntar oss bra prestanda när vi väl får lägga vantarna på ett exemplar en lite längre stund.

LG AKA

LG visade också upp de gulliga AKA-mobilerna, men något säger oss att de främst är till för den asiatiska marknaden…

Kodak mobil

Och mobilen från Kodak(!) lär vi knappast se i Skandinavien heller.

nokia 215

Och den nya Nokia 215 är visserligen imponerande kompetent för en mobil som kostar 29 dollar(!) men den är främst avsedd för utvecklingsländer där mobilen är det sätt som de flesta kommer ut på nätet för första gången.

 

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0
Rulla till toppen