TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Mer trådlöst från LG

Toppar multiroom-serien med kraftig ljudlimpa.

forfatter
Publicerad 2015-01-05 - 11:39

LG:s Music Flow-serie med trådlösa nätverkshögtalare utökas med fyra modeller för att ge större valfrihet för dem som vill lyssna på musik ”i hög kvalitet, trådlöst i alla rum”.

Det handlar om en bärbar högtalare, en högtalare med inbyggd CD-spelare och två nya ljudlimpor. LG säger att detta gör Music Flow-serien mer flexibel, med fokus på användarvänlighet eftersom man kan lyssna på samma musik genom flera högtalare i olika rum. Det går naturligtvis också att spela olika låtar i olika högtalare, så att alla i familjen kan lyssna på sin favoritmusik – eller koppla ihop högtalarna så att de bildar en surroundanläggning.

App-styrning och högupplöst ljud
Högtalarna styrs från mobiltelefon eller surfplatta som kör iOS eller Android och appen LG Music Flow, som måste kopplas trådlöst via wifi i ett så kallas mesh-nätverk. Sedan kan man spela 24-bitars högupplöst ljud, vilket inte alla konkurrenter kan skryta med. En av högtalarna måste kopplas till nätverket med kabel för att allt ska fungera. Eller så kan man köpa en brygga som sedan kommunicerar trådlöst med högtalarna.

Ljudlimpa med ”700 watt”
LG utlovar att ljudlimpan LAS950M lämnar hela 700 watt. Vi utfärdar dock en varning för överdrivna specifikationer eftersom högtalaren knappast drar så mycket från elnätet. I synnerhet i dagsläget när alla satsar på ”gröna” produkter. Men vi är nyfikna på att höra vilka slags ljudupplevelser soundbar-högtalaren kan förmedla.

De som inte behöver ett fullt så kraftfullt ljud, men ändå vill förstärka ljudet från TV:n, kan titta närmare på den mindre modellen LAS750M.

Övriga produkter
CM3750 är en trådlöst nätverkshögtalare med inbyggd CD-spelare och 40-watts effekt. Den spelar HD-musik via wifi och strömmar från en Bluetooth-ansluten mediespelare, telefon eller dator. Bluetooth-funktionen är för övrigt gemensam för alla enheter i Music Flow-serien. Den bärbara högtalaren NP8350 lämnar 20 watt och är ”perfekt för alla som vill flytta med sig högtalaren från rum till rum eller kanske ta den med till sommarstugan”.

Vi har inte fått någon information om lansering eller priser.

Info från pressmeddelandet:

LAS950M – 7.1-kanals soundbar
HD-ljud 24bit/192kHz
700W
Trådlös subwoofer
Stilren design
WiFi Mesh-nätverk
Bluetooth-stöd

LAS750M – 4.1-kanals soundbar
HD-ljud 24bit/192kHz
360W
Trådlös subwoofer
Stilren design
WiFi Mesh-nätverk
Bluetooth-stöd

CM3750 – Nätverkshögtalare med CD spelare
Inbyggd CD-spelare
HD-ljud 24bit/192kHz
40W
Stilren design
WiFi Mesh-nätverk
Bluetooth-stöd

NP8350 – Portabel nätverkshögtalare
HD-ljud 24bit/192kHz
20W
Stilren och portabel design
WiFi Mesh-nätverk
Bluetooth-stöd

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Visade upp Atmos-högtalare och trådlösa lurar med DSP
En av de roligaste prylarna vi såg på CES: En ”virtual reality”-videokamera som inte bara filmar framåt, utan hela vägen runt!
Nytt rekord för nya produkter från hörlursproducent?
Nya hörlurar och hörlursförstärkare för högupplöst ljud
Astell & Kern tar steget från bärbart till stationärt. Här är nätverksspelaren AK500N.
Klipschs Reference-serie har länge varit populära högtalare bland hifi- och hemmabiofantaster. Nu är efterträdarna på gång.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend