TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

B&O ger dig två sidor av samma musiksmak

Styrplatta i ek för mysiga stunder eller färghjul för nyfikna ögonblick. BeoSound Moment går att vända efter behag.

forfatter
Publicerad 2015-01-07 - 15:11

Ett nyutvecklat musiksystem vars front går att vändas och skötas på annorlunda sätt, allt beroende på ditt humör, och dessutom kan tas loss och användas som fjärrkontroll. Det är vad Bang & Olufsen presenterade på CES-mässan under tisdagskvällen.

BeoSound Moment integrerar musiksamlingen och musiktjänsterna. Systemet har två olika fronter som kan användas på olika sätt. Den ena sidan består av en polerad aluminiumpanel med pekskärm (bilden nedan). Den andra har världens första tryckkänsliga styrplatta av äkta ek, som styr musiken med en enkel tryckning.

BogO_BSoMoment_3-460x274

MoodWheel
Med pekskärmen kan man bläddra i sina spellistor och musikmappar eller gå på upptäcktsfärd i strömningstjänsterna. En annan möjlighet är MoodWheel-funktionen, där man med en tryckning på färghjulet får en spellista som är anpassad efter humöret. Musiken väljs inte bara efter färgen man pekar på, ju längre ut på cirkeln man trycker desto mer experimenterar urvalsalgoritmen med nya förslag från det snudd på oändliga urvalet av musik på internet. Trycker man mitt i cirkeln får man uteslutande höra låtar från sina favoritlistor.

Rör vid trä
Om man väljer sidan med träfront är interaktionen mer minimalistisk. En enkel tryckning får musiken att börja strömma ur högtalarna. Vad som spelas beror på dina musikvanor och tiden på dagen. I takt med att man använder anläggningen lär sig systemet att du kanske brukar börja dagen med att lyssna på P1 och avslutar till rockigare toner på kvällen.

Förutom din egen musiksamling hämtar PatternPlay-funktionen musik från strömningstjänsten Deezers katalog med fler än 35 miljoner låtar.

BogO_BSoMoment_2-460x574

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Visade upp Atmos-högtalare och trådlösa lurar med DSP
En av de roligaste prylarna vi såg på CES: En ”virtual reality”-videokamera som inte bara filmar framåt, utan hela vägen runt!
Nytt rekord för nya produkter från hörlursproducent?
Nya hörlurar och hörlursförstärkare för högupplöst ljud
Astell & Kern tar steget från bärbart till stationärt. Här är nätverksspelaren AK500N.
Klipschs Reference-serie har länge varit populära högtalare bland hifi- och hemmabiofantaster. Nu är efterträdarna på gång.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend