TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

B&O debuterar med aktiv brusreducering

BeoPlay H8 är en av de lättaste och minsta hörlurarna som har elektronisk bekämpning av oväsen från omgivningen.

forfatter
Publicerad 2015-01-07 - 10:49

Bang & Olufsen har gjort många bra hörlurar, några har till och med blivit designklassiker. Men den danska fabriken har aldrig tidigare försökt sig på hörlurar med aktiv brusreducering.

På CES-elektronikmässan i Las Vegas har B&O Play just lanserat den trådlösa BeoPlay H8, som ska ge Bose, Audio-Technica, Parrot och alla de andra en hård kamp. Och de påstår att de har löst de problem som ofta plågar trådlösa noise cancellation-lurar. De brukar nämligen bli förhållandevis tunga eller ha kort batteritid.

Alla H8:s funktioner sköts från öronkåporna. Genom att knacka på den eller låta fingrarna glida över aluminiumytan svarar man i telefon, ändrar volym, byter låt och sätter på eller slår av den elektroniska brusreduceringen.

B&O utlovar ett klart och detaljerat ljud, oavsett om man har på den aktiva reduceringen, använder kabel för att spara på batteriet eller väljer trådlös drift.

BogO_H8_Argilla-460x405

Kan tankas i luften
H8 finns i färgerna ”Gray Hazel” och ”Argilla Bright” och är gjord av material som väl får betraktas som lyxiga: anodiserad aluminium, kalvskinn och mjukt lammskinn.

Batteritiden är 14 timmar och vikten låga 255 gram. Batteriet går att byta ut så at man inte behöver få friden störd om strömmen tar slut mitt över Atlanten.

BeoPlay H8 kostar 4 400 kronor och går att köpa från och med januari.

BogO_H8_GrayHazel-460x396

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Visade upp Atmos-högtalare och trådlösa lurar med DSP
En av de roligaste prylarna vi såg på CES: En ”virtual reality”-videokamera som inte bara filmar framåt, utan hela vägen runt!
Nytt rekord för nya produkter från hörlursproducent?
Nya hörlurar och hörlursförstärkare för högupplöst ljud
Astell & Kern tar steget från bärbart till stationärt. Här är nätverksspelaren AK500N.
Klipschs Reference-serie har länge varit populära högtalare bland hifi- och hemmabiofantaster. Nu är efterträdarna på gång.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend