Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

En ny dimension till dina Xbox-spel

Microsoft Xbox Wireless Headset stöder både Dolby Atmos och DTS Headphone:X. Till ett överkomligt pris.

Det helt nya trådlösa headsetet från Microsoft finns till Xbox Series X och Series S. Det heter kort och gott Xbox Wireless Headset och kopplas till spelkonsolen direkt med RF-anslutning – alltså helt utan USB-adapter. Microsoft lovar att fördröjningen mellan ljud och bild är mycket kort.

Xbox Wireless Headset. Foto: Microsoft

Xbox Wireless Headset. Foto: Microsoft

3D-ljud

Headsetet stöder 3D-ljudformaten Dolby Atmos och DTS Headphone:X, plus Windows Sonic. Så att man ska uppfatta att ljudet kommer från omgivningen, inte inuti huvudet.

Hörlurarna har roterande hjul på varje öronkåpa, så att det är enkelt att ställa in volymen och även balansen mellan chat och spelljud. När mikrofonen inte används kan den fällas in så att den inte är i vägen.

Xbox Wireless Headset har brusreducering i mikrofonen så att rösten isoleras från omgivningen för optimal samtalskvalitet. När man är tyst stängs mikrofonen av automatiskt och sätts på igen när man börjar prata. Funktionen kan även ställs in manuellt.

Annons

Fungerar även med Bluetooth

Förutom RF-anslutningen till Xbox-konsolen kan headsetet anslutas till mobiltelefonen via Bluetooth, så att man kan lyssna på musik och prata i telefon.

Microsoft lovar upp till 15 timmars kontinuerlig batteritid. Det är inte bäst i klassen, men bör vara mer än tillräckligt.

Xbox Wireless Headset har 3D-ljud med Dolby Atmos och DTS Headphone:X

Pris och tillgänglighet

Xbox Wireless Headset släpps 16 mars och kostar 1 100 kronor.

Mer info: xbox.com

Annons

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.