Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Sennheiser förbättrar HD800

De sex år gamla hörlurarna kommer i en ny och förbättrad version med bättre bas och mellanregister: HD 800 S.

Av / 2016-01-04 - 20:43
Sennheiser förbättrar HD800

När Sennheiser lanserade HD 800 2009 var recensenterna överens om att det var något av det bästa som man kunde sätta på huvudet. Hörlurarna blev snabbt en favorit bland sparsmakade audiofiler tack vare ett sublimt ljud.

Nu är tiden kommen för en ny och förbättrad version, och man skulle kunna säga att Sennheiser har ”gjort en Apple” eftersom de lagt till bokstaven S i slutet av modellbeteckningen. Den nya hörluren heter HD 800 S.

Den är tämligen lik sin föregångare, med öppna kåpor och samma mekaniska och elektriska konstruktion. Ljudbilden är dock optimerad i bas- och mellanregistret så att klangen är fylligare. Det är en fördel i öppna hörlurar som kan kännas lite tunna om man inte är noggrann med hur de sitter på huvudet och ser till att man har en bra förstärkare.

 

HD 800 S har en symmetrisk kabel: XLR4. Foto: Sennheiser (Foto: Tillverkare)
HD 800 S har en symmetrisk kabel: XLR4. Foto: Sennheiser (Foto: Tillverkare)

Sennheiser säljer den nya hörluren med löstagbar balanserad kabel och har ändrat en smula på designen med mattsvarta detaljer.

Frekvensomfånget anges vara 4 till 51 000 Hz och de nya hörlurarna har samma absorbentteknik som i öronsnäckorna IE 800. Den dämpar maskeringseffekten som uppstår när örat inte kan registrera ljud i det högre frekvensregistret på låg volym när basen dominerar.

HD 800 S går redan att beställa och priset hamnar på 15 700 kronor, vilket är betydligt mer än föregångarna (12 700 kr).

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Marshall rockar vidare

Löjligt billigt från HiFiMAN

B&O Atelier Edition i norrskensfärger

Topplista: Hörlurar och öronproppar till påskledigheten

Hjälp hörseln med AirPods Pro

Lycka till med att köpa dessa

De bästa öronproppaena får en efterträdare

Skullcandy: GROM-ljud för små barns öron

Ännu bättre Accentum från Sennheiser

Förstärkare från HiFiMAN

Beyerdynamic firar 100 år med specialutgåva

Använd solen som kraftkälla

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen