Search
Generic filters

Hörlurarna som kalibrerar sig själva

JBL är först i världen med brusdämpning och hörlurar med inbyggd kalibrering av ljudet.

De är berömda för sina enorma PA-riggar, studiohögtalare och legendariska hifi-högtalare. Hörlurar är däremot ett nytt kapitel i JBL:s långa historia.

Men nu lanserar de en serie ”Beats-dödare” med det ambitiösa namnet Everest. Det är en serie hörlurar som består av fyra on-ear-modeller och ett par öronsnäckor. Alla är trådlösa med Bluetooth och har sladd som backup.

DSC0169

Toppmodellen Everest Elite 700 och den något mindre Elite 300 har en ganska unik kombination av egenskaper. De har inte bara aktiv brusreducering som anpassar sig efter miljön och dämpar oväsen utifrån, man kan också justera ljudet med en app och till exempel öka brusreduceringen direkt från den högra kåpan.

Inte nog med det, lurarna har små mikrofoner på insidan som kan användas för att kalibrera ljudet! Ungefär som man gör med ljudkalibreringen i en hemmabio, med en mikrofon som mäter rummets akustik och justerar frekvensgången.

Här anpassar kalibreringen (TruNote Auto Sound Calibration) frekvensresponsen efter örats form, så att man kan få en optimerad frekvensrespons. Processen tar ungefär en halv sekund och kräver bara en knapptryckning.

Två personer kan koppla ihop sina Everest-hörlurar trådlöst till samma musikspelare, och lurarna har löstagbara öronkuddar som är asymmetriskt formade för att sitta skönare på huvudet. Skumgummit har olika hårdhet på fram- och baksidan av öronkuddarna för att ge bättre dämpning och komfort.

Modellerna i Everest-serien släpps i oktober och november och toppmodellen Everest Elite 700 kostar ungefär 3 000 kronor.

Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Snart får svenskarna ännu en strömningstjänst att välja mellan.
  SteelSeries Arctis 9 är ett trådlöst headset med surroundljud som fungerar till både PC och PlayStation.
  GoPro Hero9 Black har 5K-video, ännu bättre videostabilisering – och äntligen en selfieskärm.
  Kompakt highend med gott om muskler.
  En närmare titt på både utsidan och insidan av Microsofts nya spelkonsoler.
  30 oktober släpper Disney+ den andra säsongen av serien The Mandalorian.
  En kompaktare och billigare modell av Sony Xperia 1 II. Med nästan samma specifikationer.
  Och priserna blir överkomliga.

  Aktuella erbjudanden

  Annons
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.