TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Audezes häftigaste hörlurar någonsin

LCD-5 är Audezes senaste bidrag till titeln ”världens bästa hörlurar”.

forfatter
Publicerad 2021-09-21 - 11:03

I kampen om vem som gör de bästa hörlurarna ligger Audeze långt framme. Deras planmagnetiska hörlurar är nästan legendariska, och nu kommer en ny toppmodell som garanterat kommer att höja på många ögonbryn.

Handbyggd

LCD-5 är en helt ny, helt handgjord toppmodell från den amerikanska tillverkaren. Det är lite oklart om den ersätter LCD-4 eller lägger sig över den, men när vi ser att 4:an kostar 4 000 dollar och priset på 5:an är 4 500 dollar så kan vi nog gissa att LCD-4 är på väg ut. Rykten om problem med komponentbrist kan styrka de misstankarna.

Läs också Audeze LCD-2 Classic Audeze LCD-2 har fördelen att vara en öppen konstruktion, samtidigt som den ger det roliga man får av en sluten.
[/wonderplugin_cond]
Audeze LCD-5
Foto: Audeze

Låg impedans

Med en låg impedans på 18 ohm och en ytterst måttlig känslighet på 90 dB får man räkna med att lägga ett par kronor på en ordentlig förstärkare. Fast det lär inte komma som någon överraskning att elektroniken måste hålla jämna steg i den här prisklassen.

LCD-5 har helt nyutvecklade öronkuddar av skinn, huvudbygel av kolfiber ger optimal dämpning och magnesiumkåporna ska ge optimal styvhet i förhållande till vikten. Även kabeln är ny och gjord av koppar med ytterst hög renhetsgrad.

Audeze LCD-5, fakta

 •     Typ: Öppen, over-ear
 •     Element: Planetmagnetiska
 •     Magnettyp: Neodym N50
 •     Membranstorlek: 90 mm
 •     Max. effekt: 5W RMS
 •     Min. effekt:> 100 mW
 •     Rekommenderad effekt:> 250 mW
 •     Max. ljudtryck:> 130 dB
 •     Frekvensrespons: 5 Hz – 50 kHz
 •     Impedans: 18 ohm
 •     Känslighet: 90 dB
 •     Vikt: 420 g

Mer info: audeze.com

LCD-5_Gallery5_800x LCD-5_Gallery6_800x LCD-5_Gallery4_800x Audeze-LCD-52-LB-scaled-1-989x556 LCD-5_Gallery3_800x LCD-5_Gallery1_800x
<
>
Foto: Audeze
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Partyhögtalare och massor av helt trådlöst från JBL Oavsett smak och plånbok bör du kunna hitta en par helt trådlösa öronproppar från JBL som passar. De har också nya partyhögtalare.
Billig USB-DAC från Creative Sound Blaster X1 är en kompakt och plånboksvänlig USB-DAC för datorn.
Finns det ljus finns det ljud Oändlig speltid tack vare solcellsteknologi
Fantastiskt ljud från B&W Px7 S2 är helt enkelt ett par fantastiskt välljudande hörlurar, som dessutom har brusreducering.
Sinnesro till fyndpris Creative Zen Hybrid ser mycket dyrare ut än de faktiskt är. Och låter så också.
Gnistrande från Sennheiser Efter tre år har Sennheiser äntligen uppdaterat sina trådlösa Momentum-hörlurar. Och Momentum 4 Wireless är minsann ingen besvikelse!
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend