Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Funktionspackade Denon-receivrar till överkomligt pris

Denons tre nya receivers, AVR-S770H, AVR-S670H och AVC-S670H, ger tillgång till hög upplösning och de senaste ljudstandarderna utan att det kostar skjortan.

Skrivet av / 2023-07-27 - 15:22
Funktionspackade Denon-receivrar till överkomligt pris

Är den framtidssäker nu?

Även om det är praktiskt taget omöjligt att hitta videoinnehåll i 8K-upplösning idag, och det inte finns några omedelbara utsikter för att de stora streamingtjänsterna ska börja stödja det, kan tvivel fortfarande komma krypande när du står i begrepp att byta ut din hemmabioreceiver. Kommer den plötsligt att bli föråldrad?

Detta bör dock inte hindra potentiella hemmabioägare från att köpa en av Denons nya receivers. Företaget har precis presenterat tre nya modeller, AVR-S770H, AVR-S670H och AVC-S670H. Och alla har stöd för video med 8K-upplösning.

Det som gör de tre nya modellerna intressanta är dock inte 8K-kapaciteten i sig, utan priset. Vi har ännu inte fått svenska priser, men den mest avancerade modellen, AVR-S770H, kostar 779 euro, vilket borde innebära att den kommer att finnas tillgänglig för mindre än 10 000 kronor.

Läs också Denon har överträffat sig själva Precis när du tror att Denon inte kan åstadkomma något bättre kommer 15-kanalaren AVC-A1H och får dig att inse hur fel du har …

För det priset får man en 7.2-kanalig receiver med Dolby Atmos, DTS:X och högupplöst surroundljud med Dolby TrueHD och DTS HD Master Audio.

De två mindre modellerna, AVR-S670H och AVC-S670H, får nöja sig med 5.2 kanaler och ingen Dolby Atmos. Skillnaden mellan de två är att AVR-S670H är en klassisk AV-receiver med inbyggd FM-radio, medan AVC-S670H är en ren förstärkare utan analog radiomottagning. Och eftersom alla tre har inbyggd HEOS med möjlighet till streaming från alla streamingtjänster och multirum, kommer den analoga radiomottagningen knappast att användas. AVR-S670H kostar 679 EUR (ca 8 000 kr) och AVC-670H kostar 629 EUR (ca 7 500 kr). Det är mindre än en tiondel av Denons monstruösa kraftpaket till hemmabioförstärkare, AVC-A1H.

High-Denon_avr_S770H_e2_e1c_studioR High-Denon_avc_S670H_e2_e1c_studioR High-Denon_avr_S670H_e2_e1c_studioR
<
>
Denon AVC-S670H är en ren 5.2-kanalers förstärkare med 8K-video. (Foto: Denon)

Utgångseffekten för alla modeller är 145 W per kanal. Och även om det är ”hemmabio-watt”, mätt i 6 ohm och med bara en kanal åt gången, bör det på det hela taget vara tillräckligt för de flesta vardagsrum.

Som de nördar vi är välkomnar vi all teknisk utveckling. Frågan är dock om de som investerar i 8K-TV-apparater för sin hemmabio de närmaste åren – och de kommer fortfarande att vara dyra – kommer att nöja sig med 5.2 kanaler och ingen Dolby Atmos?

Vår gissning är att 8K-kompatibilitet kommer att vara en betryggande funktion som de flesta aldrig kommer att använda. Å andra sidan, om det är vad som krävs för att investera i ordentligt ljud för dina filmer, är det inte heller dåligt.

Denon AVC-S670H lovar 8K-kapacitet till ett rekordlågt pris (Foto: Denon)

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Smart och ljusstark 4K-projektor

Denon-receiver tar Atmos-hemmabio till medelstora rum

8K-hemmabioljud till lågpris

Yamaha lanserar nya ljudlimpor

Sonys nya högtalare är något mycket speciellt

Dirac ART tar rumskorrigering till nya höjder

Rulla till toppen