Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Tre gaming-skärmar från Philips

Om du är på jakt efter 27-tums gaming-skärm för en rimlig peng har Philips inte ett utan tre alternativ. Ser du skillnaderna?

Av / 2022-02-20 - 08:46
Tre gaming-skärmar från Philips

Oavsett om din speldator är stationär eller bärbar så behöver du en ordentlig bildskärm som tillbehör. Philips Monitors har precis släppt tre skärmar för spelare som har större behov än budget.

Alla skärmar har det diagonala måttet 27 tum och alla är platta. Priset är också ungefär samma. Och de är lika snabba och har samma upplösning. Modellnamnen avslöjar också att det är tre varianter på samma tema.

Skillnaden mellan de tre är paneltekniken och antalet justeringsmöjligheter som kan ge en bekväm arbetsställning.

27M1N3200VS (artikelbilden) är den billigaste och har (det inte särskilt snitsiga) riktpriset 2 854 kronor. Den har en VA-panel och kan bara vinklas framåt och bakåt.

Därför är det antagligen en bra investering att gå upp till 27M1N3200VA (också artikelbilden), som har samma paneltyp men som kan justeras längs fyra axlar. Priset är bara 2 960 kronor, så prisskillnaden täcker inte ens tiden det tar att säga ”god dag” hos en kiropraktor.

Båda skärmarna går redan att köpa.

Till sist finns lyxmodellen 27M1N3200ZA (artikelbilden), som även den kan justeras längs fyra axlar, men som har en IPS-panel som garanterar en mer korrekt färgåtergivning. Den kostar 3 172 kronor. Däremot måste man vänta till i mars för att kunna köpa den.

Alla bildskärmar har Full HD-upplösning (1920 x 1080 pixlar), en uppdateringsfrekvens på 165 Hz och 1 ms reaktionstid.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Här är de nya Xbox-konsolerna

Spel med djup

Ge dig in i spelet med AI

Samsungs gamingskärmar med AI

En ansiktslyftning för Asus handhållna konsol

Fred i konsolkriget efter 45 år

Ny ergonomisk spelmus från Glorious

Skräddarsytt spelljud med Arctis Nova 5

Maskfiasko för Razer

Spela ”Fallout” i Excel

Gaming med hjälp av AI

Mängder av nya spelskärmar

Rulla till toppen