TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

SteelSeries Arctis Nova Pro: Nytt headset för audiofila gamers

Den nya toppmodellen Arctis Nova Pro lovar bland annat äkta surroundlyd!

forfatter
Publicerad 2022-05-27 - 23:40

Danska SteelSeries är kända för sina hårdkokta, men välljudande gaming-headset: vi har bland annat god erfarenhet med deras Arctis Pro Wireless, som erbjuder glimrande komfort, smart användarvänlighet och inte minst mycket hi-fi-korrekt ljudkvalitet. Nu kommer flaggskeppmodellen Arctis Nova Pro!

SteelSeries Arctis Nova Pro

Den nya toppmodellen i Nova Pro-serien riktar sig mot alerta e-sport-utövare och gamers med kräsna öron: Hörlurarna är tvärs igenom nya, och ska enligt uppgifter ha tagit fyra år att utveckla.

Komforten är satt i högsätet, med ordentligt polstrade öronkåpor och bygel med flexibelt band – som gjort för långa gaming-pass. Headsetet har aktiv brusreducering (ANC) både på öronkåporna och den inbyggda mikrofonen.

Läs också yes Det är svårt att tänka sig något som skulle kunna bli bättre i SteelSeries toppmodell.

Allt styrs med hjälp av den externa GameDAC Gen2, som kontrollerar och förädlar de olika ljudsignalerna. Man kan använda flera ljudkällor samtidigt (via två USB-ingångar såväl som Bluetooth och 2,4 Ghz på Wireless-versionen), så att det till exempel är möjligt att föra telefonsamtal medan man spelar, eller snabbt växla mellan Playstation och dator utan att byta kablar.

SteelSeries har även utvecklat en egen parametrisk equalizer-software – Sonar Audio – som gör det möjligt att göra fininställningar på ljudbilden och de olika kanalerna enligt egna preferenser.

Arctis Nova Pro Wired 989x989 1 Arctis Nova Pro Wireless 989x989 1
<
>
Arctis Nova Pro Wireless. (Foto: SteelSeries)

3D surroundljud och batteri som ”varar för evigt ”

De nya öronkåporna från SteelSeries är gjorda för att utnyttja de senaste högupplösta ljudformaten såväl som 3D-surroundljud. Nova Pro är bland annat Hi-Res Audio-certifierat och stöder ljudformat som 360 Spatial Audio, Tempest 3D Audio för Playstation och Microsoft Spatial Sound. En ny ESS Sabre D/A-konverterar säkrar hög ljudkvalitet med upp till 96 Khz/24-Bit-upplösning.

Batteritiden uppges vara 22 timmar, men ska i praktiken vara ”oändlig”; Arctis Nova Pro Wireless kommer nämligen med dubbelt batteri, så att man kan ladda ett batteri medan det andra används och ”hotswappa” utan att strömmen tar slut.

SteelSeries Arctis Nova Pro: Test kommer!

Ljud & Bild har just mottagit de nya öronkåporna från SteelSeries in till test, för att kolla om de lever upp till förväntningarna. Stay tuned!

SteelSeries Nova Pro review sample 1 989x455 1 SteelSeries Nova Pro review sample 2 989x455 1 SteelSeries Nova Pro review sample 3 989x455 1
<
>
Vårt testexemplar av SteelSeries Nova Pro ankom i en solid flight case! (Foto: John Alex Hvidlykke)

Pris och tillgänglighet

SteelSeries Arctis Nova Pro finns tillgänglig nu och kommer i olika versioner (samt trådlös eller med sladd), baserat på vilken spelplattform du föredrar.

  • Arctis Nova Pro – 2999 kr
  • Arctis Nova Pro (Xbox) – 2999 kr
  • Arctis Nova Pro Wireless – 4099 kr
  • Arctis Nova Pro Wireless (Xbox) – 4099 kr
  • Arctis Nova Pro Wireless (PlayStation) – 4099 kr
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Högteknologiska pluggar för spel Svenska Urbanista har gjort en par helt trådlösa öronsnäckor som är speciellt lämpliga för spel via Bluetooth.
Du känner till spelet - snart kommer filmen! Filmen baserad på det ikoniska racingspelet Gran Turismo får premiär 11 augusti 2023!
Häftig racing i Forza Motorsport Påstås vara den mest tekniskt avancerade racingsimulatorn någonsin.
Billiga mekaniska speltangentbord i slank förpackning För spel finns det inget som slår mekaniska tangentbord. Logitech G413 SE finns i två versioner som är både kompakta och prisvärda.
Maffigt gaming-headset från SteelSeries Den nya toppmodellen Arctis Nova Pro lovar bland annat äkta surroundlyd!
Spela i 3D utan glasögon Acer Predator Helios 300 ger djup till dina spel.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend