Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Ny mus och tangentbord i Logitech G Pro gamingserien

Logitech lanserar nya tillbehör i sin PRO-gamingserie framtagen med ledande e-sportspelare.

Av / 2023-09-07 - 11:04
Ny mus och tangentbord i Logitech G Pro gamingserien

Tidigare i år lanserade Logitech sitt Pro X 2 Lightspeed Gaming Headset och nu kompletteras Pro-serien med det nödvändiga tangentbordet och spelmusen.

Logitech G Pro X Superlight 2 Gaming mouse

Spelmusen använder Lightforce Hybrid switchar. Tekniken kombinerar prestandan hos en optisk sensor i hastighet och tillförlitlighet, samtidigt som den ger den feedback och mekaniska känsla som elitspelare efterfrågar. Den har även den nya Hero 2-sensorn som ger spårning på hela 500 tum per sekund och smått galna 32 000 DPI. Efter feedback från proffsspelare behåller den samma form men väger bara 60 gram. Den har usb-c och en batteritid på 95 timmar.

Foto: Logitech

Musen och tangentbordet är de viktigaste komponenterna i PC Gaming. Om min mus inte känns som en förlängning av min arm kommer jag inte kunna spela bra. Superlight 2 är som den första Superlight men bättre. Pro X TKL har å sin sida en kompakt design med en pålitlig trådlös Lightspeed-teknik. De är båda måsten för att vinna, säger Oleksandr ”s1mple” Kostyliev, till vardags i Natus Vincere.

Logitech G Pro X TKL Wireless Gaming keyboard

Även detta har utformats i samarbete med spelproffs och saknar numeriskt tangentbord för att ge mer utrymme för musen. Det har programmerbara tangenter, RGB-belysning, dedikerade mediakontroller och volymreglage, och prestandan med Logitechs trådlösa Lightspeed-teknik. Men man kan även använda Bluetooth eller usb-kabel. Med standardlayout är tangentbordet kompatibelt med tredjeparts-knappar.

Foto: Logitech

Logitech uppdaterar även G Hub-kontrollpanelen. Där är DPI, känslighet, rapporthastighet, yta och spelinställningar sammankopplade. Det får ett nytt känslighetsgränssnitt, fler programmerbara tangenter och stöd för plugins, inklusive från Streamlabs.

Pris och tillgänglighet

Alla tillbehören finns tillgängliga nu och kan fås i svart, vitt och rosa.

PRO X TKL gaming keyboard har ett rek pris på 2 699 kronor
PRO X Superlight 2 gaming mouse kostar ca 1 999 kronor
PRO X 2 gaming headset fås för ca 2 999 kronor

 

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spel med djup

Ge dig in i spelet med AI

Samsungs gamingskärmar med AI

En ansiktslyftning för Asus handhållna konsol

Fred i konsolkriget efter 45 år

Ny ergonomisk spelmus från Glorious

Skräddarsytt spelljud med Arctis Nova 5

Maskfiasko för Razer

Spela ”Fallout” i Excel

Gaming med hjälp av AI

Mängder av nya spelskärmar

De bästa spelen 2024 (hittills)

Rulla till toppen