Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Enkla spel direkt i Youtube-appen

Google satsar åter på spel – denna gång enkla vardagsspel direkt på Youtube

Av / 2023-12-03 - 11:00
Enkla spel direkt i Youtube-appen

För ett år sedan stängde Google ner Stadia, deras storsatsning på strömmade spel. Men efter att ha dominerat strömmande video vill de naturligtvis inte helt lägga ner planerna på att få del av del luktrativa spelmarknaden.

De har nu därför rullat ut Youtube Playables, en tjänst som det har läckt ut uppgifter om från den interna testningen. I veckan har de skickat ut inbjudningar till abonnenter på Youtube Premium att testa tjänsten. Den ska tydligen finnas tillgänglig till i mars, när Google troligen utvärderar intresset för att se om det är dags att rulla ut den till alla användare.

Skärmbild: Droidlife

De som har provat tjänsten beskriver att man går in under Utforska-sektionen och möts av en Hem- och en Bläddra-flik. På den första listas spel man provat förr samt förslag på andra populära spel.

Skärmdump

Just nu ska det finnas 37 spel, exempelvis Angry Birds Showdown, biljard, kortspel, korsord och enklare arkadspel. Med andra ord kan vi glömma Fortnite, det här är enkla spel man plockar fram när man väntar på bussen. Man behöver inte ladda ner någonting utan de körs direkt i webbläsaren.

För att få tillgång till spelen måste man alltså teckna ett Youtube Premium-abonnemang, och sedan knäppa på Playables på Experiments-sidan.

Källa: Droidlife

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mängder av nya spelskärmar

De bästa spelen 2024 (hittills)

IKEA: Gatustil för gamers

Razers nya samarbete tar kunderna med byxorna nere

Flaggskepp för spel från LG

Så här blir PS5 Pro

Streaming och teamchatt med färger

PS5-uppdatering rullas ut nu

Spela PS5 i Sonys Afeela-bil

Epic Games måste hosta upp

Samsungs 3D-skärm utan 3D-glasögon

Razer ger dig en spark i baken

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen