TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

CES 2023: Nya gaming-headset från Audio-Technica

StreamSet-serien är speciellt gjord för proffsspelare och Twitch-strömmare.

forfatter
Publicerad 2023-01-13 - 14:50

Spel är extremt populärt, och då pratar vi inte bara om att spela själv. Att titta på andra medan de spelar eller delar sina upptåg på strömnings-plattformar som Twitch och YouTube har också blivit en populär (och för några mycket lukrativ) aktivitet. Men det gäller att ha utrustningen i ordning!

Japanska Audio-Technica har uppenbarligen insett detta, för på CES 2023 lanserade de två nya headset i modellserien StreamSet, som specifikt riktar sig till spelare, liveströmmare och innehållsproducenter.

Läs också 10 headsets till dina spel Finns ett gaming-headset med på önskelistan i år? Läs vårt stora test av 10 av marknadens läckraste modeller.

 

Audio-Technica StreamSet ATH-M50xSTS och ATH-M50xSTS-USB

StreamSet-serien består av trådbundna modeller med XLR- och USB-kontakter. Öronkåporna är baserade på den redan välkända M50X med 45 mm element, vilket är mycket populärt bland DJ:s och andra proffsanvändare. Men här levereras den alltså med kabel för USB eller XLR, och viktigast av allt – en högkvalitativ mikrofon, hämtad från Audio Technicas 20-serie.

Den analoga ATH-M50xSTS levereras med en två meter lång kabel med jackkontakt och XLR för att ansluta mikrofonen till en mixer. Den digitala ATH-M50xSTS-USB har, som namnet antyder, en USB-A-kabel med USB-C-adapter för direktanslutning till datorer. STS-USB-modellen har också en inbyggd 24-bit/96 kHz DAC och en funktion som låter dig höra din röst i headsetet och reglera volymen med en ratt på sidan av öronkåpan.

ath-m50xsts_08 ath-m50xsts-usb_09
<
>
ATH-M50xSTS-USB. (Foto: Audio-Technica)
Läs också Unika hörlurar De här hörlurarna både ser fantastiska ut och låter bra. Och har ett utseende som bara instrumentmakare kan åstadkomma.
Audio-Technica ATH-WP900_Lifestyle_Image 1 (1)- scaled

Pris och tillgänglighet

Båda modellerna är tillgängliga för förbeställning nu, med leverans senare under 2023. ATH-M50xSTS ska kosta 199 euro, medan ATH-M50xSTS-USB kommer kosta 229 euro.

https://youtu.be/VHgZ-BWc3ZE

Technical specifications ATH-M50xSTS / ATH-M50xSTS-USB
Type Closed-back dynamic
Driver Diameter 45 mm
Frequency Response 15 to 28,000 Hz
Maximum Input Power 1,600 mW
Sensitivity 99 dB/mW
Impedance 38 ohms
Weight Approx. 330 g (12 oz), without cable
Cable Length 2.0 m (6.6’)
Plug ATH-M50xSTS: 3-pin XLR-M type plug, 3.5 mm (1/8”) gold-plated stereo mini-plug/3 pole
ATH-M50xSTS-USB: USB Type-A
Microphone Type Back electret condenser
Microphone Sensitivity -44.5 dB (0 dB = 1V/Pa, at 1 kHz) (ATH-M50xSTS)
Microphone Frequency Response 50 to 20,000 Hz (at 3 cm)
Microphone Polar Pattern Unidirectional
System Operation USB2.0 compliant (ATH-M50xSTS-USB)
Supported OS Windows 10, Windows 11
macOS Catalina, macOS Big Sur, macOS Monterey (ATH-M50xSTS-USB)
Supported Sampling Rates 44.1 kHz / 48 kHz / 88.2 kHz / 96 kHz (ATH-M50xSTS-USB)
Supported Bit Depth 16 bit / 24 bit (ATH-M50xSTS-USB)
Power Supply USB power (5 V DC) (ATH-M50xSTS-USB)
Phantom Power 11 to 52 V DC, 2 mA (ATH-M50xSTS)
Accessories Included ATH-M50xSTS: Earpads, 6.3 mm (1/4″) stereo adapter
ATH-M50xSTS-USB: Earpads, USB conversion adapter (USB-Type-A to USB Type-C)
Replacements/separately sold items ATH-M50xSTS: Earpads, 6.3 mm (1/4″) stereo adapter; ATH-M50xSTS-USB: Earpads, USB conversion adapter (USB-Type-A to USB Type-C)
Notes For product improvement, the product is subject to modification without notice.
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Lämna en kommentar

MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind

Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.

Logitechs spelhörlurar har nu fått svenskt pris Logitechs trådlösa öronproppar anpassar sig till dina öron och ska vara skräddarsydda för spel.
Senaste nytt om Forza Motorsport - se den nya trailern Påstås vara den mest tekniskt avancerade racingsimulatorn någonsin - får dessutom uppslukande Dolby Atmos-surroundljud!
lbpluss
IFA 2022: LG lanserar flexibel OLED-skärm LG: s nya OLED-skärm är skräddarsydd för gaming och kan växla mellan böjd och platt med en knapptryckning. Men priset är saftigt!
Razer siktar mot huvudet Razers nya gaming-soundbar vet var du sitter och justerar ljudet efter det för att ge en 3D-surroundupplevelse.
Spännande nyheter från Audio-Technica StreamSet-serien är speciellt gjord för proffsspelare och Twitch-strömmare.
Följ Ljud & Bild