Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik
L&B Home:s Julkalender: Lucka 04Delta

Nyhet

Atari släpper ny spelcartridge till 46 år gammal konsoll

Dags att damma av din Atari 2600 för att spela det ny-gamla spelet Save Mary

Skrivet av / 2023-10-15 - 14:28
Atari släpper ny spelcartridge till 46 år gammal konsoll

Normalt sett brukar vi skriva om spel som inte ens släpps på skivor utan bara för nedladdning. Denna gång är spelet verkligen i fysiskt format då det är på en Atari 2600 cartridge för en konsoll som hade sin storhetstid på 80-talet.

Om vi ska kalla spelet Save Mary nytt kan man diskutera så det faktiskt utvecklades under hela två år på just 80-talet. Bakom spelet ligger Atari-utvecklaren Tod Frye som också gjorde Atari 2600-versionen av Pac-Man och Swordquest-serien. När det var klart så var konsollen tyvärr på väg ut, så spelet släpptes aldrig.

Foto: Atari

Spelet går ut på att man, uppenbarligen, ska rädda Mary. Hon befinner sig i en klyfta som håller på att fyllas med vatten. Din uppgift är att bygga plattformar med en kran så att hon kan undkomma.

För bara 60 dollar får man spelkassetten i en silverfärgad samlarbox med en instruktionsbok. Till skillnad från 80-talet så ska kassetten vara välgjord med fasade kanter för att undvika skador på kontakten och guldpläterade kontaktytor.

Lyckligtvis kan man köpa en nytillverkad version av konsollen om man inte kommer ihåg i vilken låda i källaren man lagt den.

Spelet kan kunde du köpa här för 60 dollar.

 

Jonas Ekelund
(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Netflix släpper GTA The Trilogy

Dolce&Gabbana designar gaming

Ny Steam Deck med OLED

Arkadmaskiner för spelrummet

Spelarens favoriter

Gamingheadset med Turtle Power

Microsoft får grönt ljus

Nytt Atari 2600-spel!

Spelpropparna med den längsta batteritiden

Bildskärmar för alla ändamål

Behöver gamers en särskild mikrofon?

Vass gamingdator till ett vasst pris

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen