Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Zack Snyder’s Justice League direkt till strömning

Coronapandemin fortsätter att lägga krokben för biomarknaden.

Av / 2021-02-01 - 15:24
Zack Snyder’s Justice League direkt till strömning

År 2017 kom Warner med sin ”ultimata” superhjältefilm, där de hade samlat alla superhjältar från sitt DC-universum.

Superhjältefilmen följer ”The Justice League”, Batman (Ben Affleck), Superman (Henry Cavill), Wonder Woman (Gal Gadot), The Flash (Ezra Miller), Aquaman (Jason Momoa) og Cyborg (Ray Fisher), i deras desperata försök att rädda världen från Steppenwolf och hans armé av Parademons.

Filmen Justice League fick ganska så svidande kritik från recensenter (och publik) och i flera år har filmens ursprungliga regissör, ​​Zack Snyder, lovat att han ska komma med en ny version av filmen, en ”Director’s Cut”.

Justice League (2017) (Foto: Warner)

Snyder (300) var tvungen att dra sig ur filmen på grund av personliga skäl, den fullföljdes därför av Joss Whedon – och resultatet var tydligen långt ifrån Snyders ursprungliga tanke.

Läs också Justice League Superhjältarna i DC försöker sig på en Avengers men är varken lika fräscha eller intressanta som sina Marvel-kusiner.

https://youtu.be/XIOU_k4mwDw

 

Den nya filmen, Zack Snyder’s Justice League, var ursprungligen planerad att ha en storslagen biolansering – men det var i en annan tid, före corona …

Nu har Warner bestämt sig för att göra (nästan) samma sak med Justice League 2.0 som med Wonder Woman 1984.

Wonder Woman 1984 hade premiär på Warners strömningstjänst HBO Max i USA samma dag som den hade biopremiär (på de få biografer som var öppna). Zack Snyder’s Justice League ska däremot släppas exklusivt på HBO:s strömningstjänster, inklusive HBO Nordic här hemma i Sverige.

Läs också Vi utser den bästa strömningstjänsten I och med Disney+ har strömningskriget satt igång på allvar, men vilka av de stora MÅSTE du ha?

18 mars kan alla HBO Nordic-prenumeranter bänka sig framför storskärmarna hemma i sina mysiga vardagsrum och se vad Snyder har fått ut ur det omarbetade materialet.

Vi hoppas att du har en riktigt skön soffa i TV-rummet, och inga hårda pinnstolar, för den nya filmen är hela 4 (!) timmar lång.

Filmens manus är skrivet av Chris Terrio, efter en historia av Chris Terrio, Zack Snyder och Will Beall. Manuset är baserat på DC-karaktärerna från Superman, som skapades av Jerry Siegel och Joe Shuster. Charles Roven och Deborah Snyder har producerat och filmens verkställande producenter är Christopher Nolan, Emma Thomas, Wesley Coller, Jim Rowe, Curtis Kanemoto, Chris Terrio och Ben Affleck.

“Zack Snyder’s Justice League”, på HBO Nordic den 18:e mars (Foto: Warner/HBO)
Läs också 007 (och biograferna) drabbas hårdare av corona Premiären av den 25:e Bond-filmen flyttas fram igen – och krisen för biograferna eskalerar.

Corona-krisen har lett till stängda biografer, uppskjutna premiärer och nedlagda film- och serieproduktioner. Och ett magert utbud av filmer på bio.

Så länge smittan växer i samhället kommer de amerikanska och europeiska biograferna huvudsakligen att hålla stängt – och därför väntar Hollywood med internationella premiärer för storfilmer.

”No Time to Die” var den första filmen som drabbades av corona. Nu har den skjutits upp för tredje gången, till 8 oktober (!) 2021 – ett och ett halvt år efter den ursprungliga biopremiären. (Foto: MGM/Universal)

Biobranschen är så hårt drabbad att vissa nu ifrågasätter om Covid-19 kommer att ta livet av, eller åtminstone radikalt förändra, biomarknaden för alltid. En sak är säker, pandemin och den efterföljande lockdown har inneburit en guldgruva för streamingtjänster som Netflix och Disney+.

Läs också Corona-boost för Netflix Jobb hemifrån och coronakarantän har gett strömningsjätten en enorm tillväxt.

Huruvida corona blir nådastöten för biograferna återstår att se, men med filmbolag som trycker på att krympa det exklusiva ”biofönstret” och bestämmer sig för att släppa storfilmer direkt på sina egna strömningstjänster (som Disney+ och Paramount+), kommer biokedjorna att få det tufft.

Gal Gadot i “Justice League” (Foto: Warner)
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sci-fi-klassiker klar för streaming!

Premiärdatumet är klart!

MILF-trailer!

Redo för en ny omgång?

Ett gott skratt förlänger livet!

Kungen ryter igen!

De kriminellas härjningar fortsätter i Kingstown

Harry Potter-ljudböckerna får Dolby Atmos

Se den nya trailern från Förintelsen-helvetet

Hysterisk ny trailer!

Fortfarande hel-MAX?

Så här fungerar Foley och ADR till filmljud

Rulla till toppen