Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Sørensen med ny svensk/norsk Netflix-serie – Midsommarnatt

Midsommarnatt blir titeln på Per-Olav Sørensens nya Netflix-serie.

Skrivet av / 2023-07-04 - 09:01
Sørensen med ny svensk/norsk Netflix-serie – Midsommarnatt

Den norske regissören Per-Olav Sørensen har närmast fått klippkort hos Netflix.

För strömningsjätten har serieskaparen tidigare levererat gedigna, och trovärdiga, serier som The Heavy Water War, Störst av allt, två säsonger av Home for Christmas, The Playlist och Julstormen.

Alla hjärtevärmande serier där mänskliga relationer står i centrum för dramat – Royalteen låter vi däremot passera i tystnad.

Läs också Ska musiken vara gratis? I en turbulent tid präglad av laglöshet, piratstreaming och dalande skivförsäljning såg några svenska företagare en unik affärsmöjlighet.

Nu gör sig Sørensen redo att samla en stjärnspäckad norsk-svensk ensemble till den kommande Netflix-serien Midsommarnatt.

Midsommarnatt (Foto: Netflix)

Netflix lovar en nära, varm, rörande och rolig berättelse kring teman som alla kan relatera till.

Under en midsommarfest kommer serien att utforska relationer, äktenskap, kärlek, förälskelse, svek, förhoppningar, drömmar, svartsjuka, förlåtelse och hemliga parallella liv. Det är midsommar. Det är årets längsta dag. Det finns romantik i luften. Det är en fest. Det här är dagen Carina (Pernilla August) och Johannes (Dennis Storhøi) efter 30 års äktenskap väljer att berätta en stor hemlighet för familj och vänner, vilket får oanade konsekvenser.

I pressmeddelandet säger en entusiastisk Sørensen:

Det är fantastiskt att kunna fördjupa sig i alla relationer en utökad familj kan ge, och inte minst i alla hemligheter vi kan bära på, liksom alla parallella liv vi kan leva i samspel med människor som är mycket nära oss. På denna midsommarfest finns det plats för de stora känslorna, de stora avslöjandena och de stora samtalen, när ingenting går som planerat.

Den imponerande rollistan inkluderar stora namn som Pernilla August, Dennis Storhøi, Linn Skåber, Kim Falck, Amalia Holm, Sofia Tjelta, Christopher Wollter, Fanny Klefelt, Peiman Azizpour, Maria Agwumaro, Eirik Hallert, Liv Osa och Kadir Talabani.

Per-Olav Sørensen är seriens skapare och regissör, och tillsammans med Sofie Forsman (Barracuda Queens) har han också skrivit manus.

Läs också Vackra, rika tjuvar Netflix bjuder på party-svenskor.

Midsommarnatt spelas in i Oslo i sommar, och har global Netflixpremiär 2024 – vårt stalltips: 21 juni 🙂

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Veronika - se den nya trailern!

Ronja Rövardotter i tv-serieformat

Ny nordisk kriminalserie på SkyShowtime

Det blir inte snabbare än så här!

Senaste societetsnytt från London anno 1815

Slår alla rekord!

Redo för en ny omgång?

Popdrottningen kommer hem till dig!

Nu blir det nordisk seriefest!

Comeback kid?

Kanslern har talat!

Premiär idag!

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen