Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Se trailern – Kodnamn: Annika

Nu är trailern för den nya svensk-finska kriminalserien här.

Av / 2023-09-05 - 14:02
Se trailern – Kodnamn: Annika

SkyShowtime lanserar nu sin första nordiska originalserie.

Kodnamn: Annika är en finsk-svensk nordic noir kriminalserie.

Läs också Poker Face? Det kommer många nya serie- och filmnyheter på SkyShowtime.

Handlingen kretsar kring den finska konstbedrägeriutredaren Emma, som går undercover för att infiltrera ett auktionshus i Stockholm och undersöka företagets koppling till en ökänd penningtvättare som kallas Blanko.

För att gå obemärkt förbi väljer Emma aliaset Annika, en temperamentsfull societetsdam som lever för vilda fester, droger och alkohol och är raka motsatsen till den lugna och sansade Emma.

Nu är den första trailern här:

 

Bakom den vilda fasaden börjar dörrar öppnas till den dolda världen av konstbedrägerier på hög nivå. Men att bli ”Annika” innebär att Emma måste konfrontera minnen från det förflutna som hon har försökt att glömma – och försöka att inte förlora sig själv i processen.

Emma utbildas till undercoveragent när hon skickas på Stockholmsuppdraget. När bedrägeriutredningen tar Emma djupare in i den undre världen börjar gränserna mellan henne och Annika suddas ut.

Kodnamn: Annika, säsong 1 (Foto: SkyShowtime)

Den sex avsnitt långa kriminaldramaserien är skapad av Mia Ylönen och Aleksi Bardy och tar oss in i den dolda världen av konstbedrägerier och utforskar dubbla identiteter.

I huvudrollen Sannah Nedergård (Yellow Sulphur Sky) som den finska konstbedrägeriutredaren Emma/Annika.

Detta blir Nedergårds första huvudroll i en dramaserie.

Kodnamn: Annika, säsong 1 (Foto: SkyShowtime)

I pressmeddelandet säger en entusiastisk Nedergård:

Att spela in den här serien var det mest intensiva arbete jag någonsin gjort, men jag har aldrig haft så roligt förut heller. Att spela Emma och Annika hade aldrig varit möjligt utan expertisen och värmen från varje person i vårt team. Jag tycker att det här är en serie gjord med passion.

I andra ledande roller ses Ardalan Esmaili (Snabba Cash) som Rasmus Ståhlgren, Eva Melander som Rina Olander och Helena Bergström (Änglagård) som Agatha Torstensson; samt Pekka Strang, Clarisse Lhoni-Botte och Charles Martins (Emily in Paris).

Läs också Nytt liv för nordiska serier! Lust, Beforeigners och Kamikaze återuppstår på SkyShowtime.

Kodnamn: Annika regisseras av den finske regissören AJ Annila (Peacemaker).

Kodenavn-Annika-sesong-1_1-4-scaled Kodenavn-Annika-sesong-1_1-3-scaled Kodenavn-Annika-sesong-1_1-9-scaled Kodenavn-Annika-sesong-1_1-5-scaled Kodenavn-Annika-sesong-1_1-6-scaled Kodenavn-Annika-sesong-1_1-7-scaled Kodenavn-Annika-sesong-1_1-8-scaled Kodenavn-Annika-sesong-1_1-10-scaled Kodenavn-Annika-sesong-1_1-11-scaled Kodenavn-Annika-sesong-1_1-13-scaled Kodenavn-Annika-sesong-1_1-12-scaled Kodenavn-Annika-sesong-1_1-14-scaled Kodnamn-Annika-sasong-1_1-1-1920x1080
<
>
Kodnamn: Annika, säsong 1 (Foto: SkyShowtime)

Seriens skapare, Mia Ylönen, säger:

Vi intervjuade en före detta polis som jobbat under täckmantel och bedrägeriexperter för att grunda historien i den verkliga världen av utsatta identiteter och konstbedrägerier och la till en huvudkaraktär som är helt omedveten om sin mörka sida. Emma dyker med huvudet före in i hemligt arbete och fastnar omedelbart när hon inte inser att hennes falska identitet så småningom kommer att avslöja hennes djupaste och mörkaste hemligheter.

Kodnamn: Annika får strömningspremiär den 30 september.

Läs också Game over! Paramount bekräftar nu att Yellowstone-serien inte får någon fortsättning.
Kodenavn-Annika-sesong-1_16-2-scaled Kodenavn-Annika-sesong-1_16-4-scaled Kodenavn-Annika-sesong-1_16-9-scaled Kodenavn-Annika-sesong-1_16-8-scaled Kodenavn-Annika-sesong-1_16-6-scaled Kodenavn-Annika-sesong-1_16-7-scaled Kodenavn-Annika-sesong-1_16-5-scaled Kodenavn-Annika-sesong-1_16-10-scaled
<
>
Kodnamn: Annika, säsong 1 (Foto: SkyShowtime)
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

To Infinity and Beyond!

RIP Wheeler?

Dags för mer fransk romantik

No more Netflix...!

Ny trailer från kostymdramats värld

Trailern är här!

Komedilegenden återvänder till sina rötter!

Väntan är över!

Premiär i höst!

Sci-fi-klassiker klar för streaming!

Premiärdatumet är klart!

MILF-trailer!

Rulla till toppen