Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Rafael Nadal och Carlos Alcaraz drabbar samman i ”The Netflix Slam”

Du kan få vänja dig vid att se mer sport på Netflix i framtiden.

Av / 2024-03-07 - 17:08
Rafael Nadal och Carlos Alcaraz drabbar samman i ”The Netflix Slam”

Söndagen den 3 mars 2024 var en viktig dag för tennisfans, då The Netflix Slam, duellen mellan Rafael Nadal och Carlos Alcaraz, ägde rum. Den stjärnspäckade vänskapsmatchen strömmades live från Michelob Ultra Arena på Mandalay Bay i Las Vegas, men inspelningen av matchen finns nu tillgänglig på Netflix.

Matchen mellan de två spanjorerna kommenterades av tennisveteranerna Andre Agassi, Andy Roddic, Jim Courier, Mary Joe Fernandez och Patrick McEnroe. På läktaren fanns bland andra Michael Douglas och Catherine Zeta-Jones.

Första riktiga sportsändningen från Netflix

Matchen mellan tennislegendaren Nadal (37) och stjärnskottet Alcaraz (20) är på många sätt historisk. Spanjoren Nadal har vunnit Grand Slam-turneringar 22 gånger, medan Alcaraz, som vunnit US Open och Wimbledon, är rankad 2:a i världen. Deras senaste möte ägde rum i ATP Masters 1000 i Madrid 2022, en match som vanns av Alcaraz.

Detta är den första högprofilerade direktsända sportsändningen från Netflix, som debuterade med The Netflix Cup 2023, men det var bara en vardaglig golfturnering och ”småpotatis” jämfört med söndagens Slam-evenemang.

Tennismatchen arrangerades av MGM Resorts International i Michelob Ultra Arena, som ligger på Mandalay Bay Hotel & Casino i Las Vegas. Detta hotell är också en plats som Ljud & Bild ofta besöker i samband med teknikmässan CES i januari varje år. Dock tillbringar vi den mesta tiden i konferens- och mässområdet!

Läs också Nu i butik: TCL X955-serien Får vi fresta med en ny 98-tummare i high-end-klassen?

Satsar mer på sport

Netflix har haft stora framgångar med sportdokumentärer som Drive to Survive (Formel 1) och Full Swing (Golf) och letar ständigt efter nya sätt att locka nya tittare och abonnenter. Det är därför inte förvånande att de också kommer att fokusera mer på sport, reality och andra aktuella program i framtiden. Streamingtjänsten har bland annat säkrat rättigheterna att strömma innehåll från wrestlinguniversumet WWE Raw från och med nästa år.

Samtidigt har Netflix på senare tid drivit på hårt för att begränsa kontodelning.

Läs också Netflix testar ny metod mot kontodelning I framtiden kan du behöva betala extra om personer utanför hushållet använder ditt konto.

Så vem vann? *SPOILER ALERT*

-”Jag är hedrad och så glad över att få dela banan med ’Rafa’ i Las Vegas”, sa US Open- och Wimbledon-mästaren Alcaraz till Netflix före matchen. ”Han är uppenbarligen en jättebra spelare och hans meriter och prestationer talar för sig själva.”

-”Jag är väldigt förväntansfull inför mitt första besök i Las Vegas”, fortsatte Nadal. ”Jag är också mycket glad över att spela med min landsman Carlos Alcaraz. Jag är säker på att det kommer att bli en fantastisk tenniskväll.”

Nadal vann det första setet i uppvisningsmatchen med 6–3, medan Alcaraz vann det andra setet med 6–4. Matchens sista set var ett 10-poängs tie-break, där Nadal först utjämnade till 9-9. Matchen var jämn ända till slutet. Både Nadal och Alcaraz visade sina bästa tennisfärdigheter, men Alcaraz vann till slut 14–12 i det avgörande gamet och tog därmed hem segern i The Netflix Slam.

Sändningen är ”bara” i HD-upplösning och 5.1-ljud, men kanske kan vi hoppas på att nästa sportevenemang kommer i 4K HDR med Atmos?

Läs också Duell: Lågpris på OLED-TV Philips möter LG i en OLED-duell – vilken TV ger den bästa bilden till ett rimligt pris?

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Gängkriget fortsätter

Vill tillbaka i sadeln!

Högerextrem valmanipulation!

Se Robert Downey Jr. i en ny spionserie!

Premiär igår!

Yellowstone lever!

Kommande höjdpunkter på Netflix!

Hel-MAX?

Se trailern!

Premiär idag!

Känslorna är tillbaka!

Netflix slår tillbaka!

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen