Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Guide

Nya releaser, juni 2022: Netflix, Disney+, HBO Max, Prime Video, Apple TV+, Paramount+, Viaplay

Här är alla nya serier och filmer som du kan streama i juni – och nu kommer Only Murders in the Building 2!

Av / 2022-06-03 - 15:00
Nya releaser, juni 2022: Netflix, Disney+, HBO Max, Prime Video, Apple TV+, Paramount+, Viaplay

Äntligen är sommaren här!

Men som vanligt får vi nordbor vara beredda på ”skandinavisk sommar”, som innebär en märklig blandning av varmt sommarväder varvade med dagar med 12–15 grader. Och på blåsiga, regniga kvällar är det skönt att kunna dra sig tillbaka till soffan inomhus och njuta av en bra serie eller film.

Sommarsäsongen är traditionellt sett en lågsäsong för TV-tittande, men den hårda konkurrensen mellan de stora streamingtjänsterna gör att de inte sänker lanseringstakten nämnvärt under sommaren.

Läs också 20 heta sommarprylar Här är 20 prylar som gör även mulna dagar till glada dagar.

PS! Glöm inte Ukrainas kamp mot krigsförbrytaren Ryssland. Här kan du donera pengar till det livsviktiga hjälparbetet för Ukraina!

Netflix

Den största av streamingtjänsterna inleder månaden med ett norskt kriminaldokumentärdrama: Mr. Good.

Serien handlar om fallet med den korruptionsdömde norske polisen Eirik Jensen. Netflix utlovar en fascinerande dokumentärserie om den norska polisen som anklagas för narkotikasmuggling. Är han en bra tjänsteman eller grovt kriminell? Truecrime-serien har premiär i dag.

 

Det har även den nya franska thrillerserien En perfekt mamma (Une mère parfaite).

En mamma vägrar tro att hennes dotter gjort sig skyldig till mord upptäcker obehagliga sanningar när gränsen mellan offer och förövare långsamt suddas ut.

En annan nordisk serie, fast i en helt annan genre än Mr. Good är den danska komedin Baby Fever. Denna romantiska komedi handlar om fertilitetsläkaren Nana (Josephine Park) och de människor hon möter och behandlar.

När Nana, i ett berusat tillstånd, inseminerar sig själv med en väldigt speciell portion spermier – nämligen hennes ex-pojkväns – startar hon en kedjereaktion av både stora och små katastrofer. Den förhastade handlingen leder till en graviditet och Nana måste nu ta reda på hur hon ska förklara sitt tillstånd – som inte går att dölja för alltid – och vinna tillbaka sin ex-pojkvän och förlorade kärlek. Problemet är bara att han inte verkar särskilt intresserad av att bli tillsammans med Nana igen.
Den hemliga graviditeten gör att Nana kan se sina klienter i ett annat ljus, men när hennes lögner växer sig större blir det svårare och svårare för henne att navigera i dem. För första gången i sitt liv måste Nana berätta sanningen – och kanske avslöja en hemlighet som i slutändan kan kosta henne allt. Premiär 8 juni.

 

Adam Sandler syns i komedi-dramafilmen Hustle. Premiär 8 juni. Tycks vara ett ganska så formelbaserat sportsdrama, med ett otroligt slut …

 

Då ser vi mycket mer fram emot 10 juni och premiären av säsong 3 av Peaky Blinders. Missa inte den medryckande sista säsongen med Cillian Murphy i högform!

 

16 juni är det dukat för mer svensk anarki-kärlek: Kärlek & anarki, säsong 2.

Sofie (Engvoll) är en målmedveten karriärkvinna som har koll på allt. Stor, vacker lägenhet i centrala Stockholm, utstakad framtid och hon har man och två barn. Hon jobbar som ”digitaliseringskonsult”, det vill säga att hon träder in som en ”räddande ängel” i stela företag som behöver hoppa på det digitala tåget.

Hennes nya kund är ett dammigt förlag som definitivt inte har haft innovation, tekniskt försprång och digitalisering i affärsplanen de senaste 15 åren. Sofie kommer in som en virvelvind och vill vända upp och ner på det mesta – och stöter på förväntat motstånd från de anställda.

För att bli av med stressen tar sig Sofie en snabbis ett par gånger om dagen, i all sin ensamhet och med porrfilm på sin mobil och öronpropparna inkopplade. Dessvärre bli hon påkommen av förlagets unge IT-tekniker – vilket sätter igång en serie oväntade och oförutsedda händelser.

Från förhandsinformationen om handlingen för säsong 2 läser vi:

Sofie är nyskild och försöker skapa ett nytt liv som inkluderar Max. Oförutsägbara händelser gör dock att hon plötsligt befinner sig mitt i en livskris, som också får stora konsekvenser för Max – och ingenting blir som de har tänkt sig. Samtidigt brottas det lilla förlaget Lund & Lagerstedt fortfarande med den traditionella litteraturens värld å ena sidan och alla de nya möjligheter som nutiden erbjuder å andra sidan.

Det dröjer inte länge förrän konflikterna haglar mellan gammalt och nytt, mellan stor litteratur och ekonomiska verkligheter. Vad är rätt och fel, normalt och onormalt, vad är egentligen verkligt – och spelar det någon roll? Mitt i detta tumult står karaktärerna med bankande hjärtan och försöker förstå både livet och sig själva.

Chris Hemsworth och Miles Teller (The Offer) kan ses i actionkriminalfilmen Spiderhead den 17 juni.

Två interner i ett elitfängelse (Miles Teller och Jurnee Smollett) får möjlighet att förkorta sina fängelsestraff genom att anmäla sig som medicinska försökskaniner.

 

Månadens höjdpunkter från Netflix avslutas med säsong 3 av The Umbrella Academy.

Premiär 22 juni – då är det sommarlov 🙂

Se mer om Netflix premiärer i juni här:

 

Disney+

Musse Pigg & Co tar inte heller semester helt och hållet utan fortsätter med säsong 2 av det populära komedidramat Only Murders in the Building – inspirerat av true crime-vågen.

Only Murders In the Building är en lekfull kriminalparodi på true crime-poddar, där de två distingerade herrarna Steve Martin och Martin Short är fullständigt övertygade om att grannen Tims självmord egentligen är ett mord. De komiska förvecklingarna tilltar när de äldre herrarna får sällskap av Selena Gomez.

I den andra säsongen följer vi efterdyningarna av en av samhällets stöttepelare, Bunny Folgers (Jayne Houdyshell), plötsliga död. Ett misstänkt dödsfall som ger Charles (Steve Martin), Oliver (Martin Short) och Mabel (Selena Gomez) ytterligare en morbid mordgåta – och en mördare att avslöja.

Alltihop kompliceras av att trion är offentligt inblandad i mordet, de får en konkurrerande podcast och de måste ta itu med en hel rad misstänksamma grannar som är övertygade om att de tre ligger bakom mordet! Säsong 2 har global premiär på Disney+ 28 juni.

 

Under tiden du väntar kan du titta på Emily Watson i den psykologiska miniserien Too Close. Premiär 1 juni.

 

Disney bjuder på ytterligare en New Marvel-serie! 8 juni har Ms. Marvel premiär.

Ms Marvel är en ny serie som handlar om Kamala Khan, en 16-årig pakistansk-amerikansk tjej som växer upp i Jersey City. Hon är en bra student, gamer och fan-fiction-skribent med ett brinnande intresse för superhjältar, särskilt Captain Marvel. Men Kamala har svårt att passa in både hemma och i skolan – ända tills hon får krafter precis som superhjältarna hon alltid sett upp till. Livet är enklare med superkrafter, eller…?

 

Säsong 3 av ungdomsserien Love, Victor släpps den 15 juni, samma dag som du kan streama 101 dalmatiner, och 29 juni har den tredje säsongen av dramakomedin Atlanta premiär.

 

PS! Missa inte heller avsnitt 3–6 av den nya Star Wars-serien Obi-Wan Kenobi!

Läs också Obi-Wan Kenobi: Vi har intervjuat stjärnorna! Den 26:e maj kommer Star Wars-fanms över hela världen att bänka sig framför TV:n. Då har nämligen ”Obi-Wan Kenobi” premiär. Vi har intervjuat stjärnorna!

Läs Ljud & Bilds exklusiva intervju med Ewan McGregor och Hayden Christensen i samband med premiären av Obi-Wan Kenobi.

 

Och sist men inte minst, från 29 juni kan du återigen streama alla Marvel Defenders-serierna (som tidigare visats exklusivt på Netflix):

Läs också Marvel-hjältarna kommer hem Alla de ursprungliga Marvel-serierna, som från början producerade av Netflix, har nu försvunnit från streamingtjänsten.

 

HBO Max

HBO Max har också ett nordiskt inslag i juni, med självaste Alicia Vikander i huvudrollen.

Vikander har spelat i stora internationella toppfilmer som Ex Machina, The Man From U.N.C.L.E., The Danish girl (som hon, välförtjänt, vann Oscar för!), Jason Bourne, The Light Between Oceans (där hon träffade sin nuvarande kärlek, Michael Fassbender), Tulip Fever, Tomb Raider och The Green Knight.

I den nya dramaserien Irma Vep får vi se Vikander i huvudrollen som Mira. Serien är skapad, skriven och regisserad av Emmy-nominerade Olivier Assayas (Carlos) och är baserad på fransmannens egen film från 1996.

 

15 juni kan du se dramathrillern Beneath the Surface.

Fyra oskiljaktiga vänner skapar det perfekta livet tillsammans på en idyllisk ö. Deras barn blir som syskon och lever bekymmersfria och skyddade liv i en miljö som bygger på tillit och vänskap. Men så drabbas de av en olycka och plötsligt är ingenting som det verkar. Dramathrillern i åtta avsnitt spelades in i Tyskland och Danmark och i huvudrollerna finns Thure Lindhardt, Lene Marie Christensen, Jan Josef Liefers, Jakob Cedergren och Katharina Schüttler.

 

Andy Garcia har en av huvudrollerna i den nya filmen Father of the Bride.

Billy (Andy Garcia) och Ingrid (Gloria Estefan) blir förvånade när deras äldsta dotter Sofia (Adria Arjona) kommer hem till Miami på besök och berättar om sin nya pojkvän, Adan (Diego Boneta). Paret är förlovade och planerar ett bröllop och ett nytt liv tillsammans i Mexiko. Familjebanden utmanas när bröllopsplaneringen går i rasande takt mot altaret. Den här moderna romantiska komedin är baserad på en tidlös klassiker och handlar om hur hjärtat kan lyckas anpassa sig i kärlekens namn. Gary Alazraki har regisserat filmen baserad på ett manus av Matt Lopez. Premiär 16 juni.

Säkert lättsam sommarunderhållning, men vi ser inte precis konturerna av en ny klassiker här…

 

Prime Video

Den absolut största nyheten på Prime Video under årets första sommarmånad är säsong 3 av den lätt ironiska superhjälteserien The Boys.

Det har varit ett lugnt år. Homelander är besegrad. Butcher jobbar för regeringen, och är underställd Hughie av alla människor. Men båda längtar efter att förvandla freden till något mer blodigt. När The Boys får nys om ett mystiskt Anti-Supe-vapen, ger de sig på Seven, startar ett kring och jagar den första hjältelegenden: Soldier Boy.

The Boys är en rolig och respektlös serie om vad som händer när superhjältar – som är lika populära som kändisar, lika inflytelserika som politiker och lika vördade som gudar – missbrukar sina superkrafter i stället för att använda dem för gott. The Boys vill stoppa de korrupta superhjältarna och fortsätter sin heroiska strävan att avslöja sanningen om The Seven och Vought – mångmiljardkonglomeratet som styr superhjältarna och döljer deras smutsiga hemligheter. Det verkar som om de är maktlösa mot supermakterna.

 

Du kan streama säsong 7 av deckarklassikern Bosch (tidigare på HBO Nordic) från 17 juni. En av de bästa säsongerna!

Läs också En av de bästa säsongerna Den hängivne polisutredaren i LA tackar för sig med en stenhård avslutningssäsong.

 

The Summer I Turned Pretty är ett generationsdrama om en kärlekstriangel mellan en flicka och två bröder, det ständigt föränderliga förhållandet mellan mammor och deras barn samt den eviga kraften i stark kvinnlig vänskap. Det är en berättelse om första kärleken, första hjärtesorgen och magin under en perfekt sommar.

I serien spelar Lola Tung, Jackie Chung, Rachel Blanchard, Christopher Briney, Gavin Casalegno, Sean Kaufman, Alfredo Narciso, Minnie Mills, Colin Ferguson och Tom Everett Scott.

Säsong 1 är ute nu.

 

Apple TV+

Rose Byrne (som vi alla minns från hysteriskt roliga Bridesmaids) har huvudrollen i komediserien Physical.

Serien tar med tittarna tillbaka det idylliska strandparadiset i soliga San Diego på 1980-talet och är en mörk komedi om Sheila Rubin, en tyst plågad och till synes plikttrogen hemmafru som stödjer sin smarta men kontroversiella makes väg in i politiken. Men bakom stängda dörrar har Sheila en mörk och rolig syn på livet som hon sällan låter världen se. Hon kämpar också mot komplexa inre demoner relaterade till hennes självbild … det vill säga tills hon finner frigörelse genom den osannolika källan: aerobicsvärlden.

Säsong 2 har premiär ikväll.

Då ser vi fram betydligt mer mot säsong 3 av den kontrafaktiska dramaserien For All Mankind.

Hur skulle världen se ut om Sovjetunionen vann rymdkapplöpningen? Säsong två börjar 1983. Det är kulmen på det kalla kriget och spänningarna mellan USA och Sovjetunionen är som störst. Ronald Reagan är president och vetenskapens och rymdforskningens större ambitioner riskerar att slösas bort när USA och Sovjet kämpar om att kontrollera områden som är rika på resurser på månen.

Premiär 10 juni.

 

Dakota (Fifty Shades of Grey) Johnson ser du i Cha Cha Real Smooth.

Nyss klar med college och utan en tydlig riktning för livet sitter 22-årige Andrew fast hemma med sin familj i New Jersey. Men om det är något som hör hemma på hans icke-existerande CV så är det hur man fixar en bra fest, vilket ger honom det perfekta jobbet med motiverande dans i baren och bar mitzva för sin yngre brors klasskamrater. När Andrew blir vän med en mamma, Domino, och hennes dotter Lola, upptäcker han äntligen en framtid han vill ha – även om det kanske inte är hans egen. Premiär 17 juni.

 

Paramount+

Nykomlingen Paramount+ har en mager junilista. Bortsett från Beavis and Butt-Head (24/6) och mer från South Park (2/6) är det enda vi hittar den nya originalserien Players.

Dokumentärserien följer ett fiktivt team professionella e-sportare i ”League of Legends”, när de jagar sitt första mästerskap efter flera år av missade chanser och hjärtesorg. För att vinna allt måste lagets underbarn, en 17-årig rookie, och dess 27-åriga veteran, lägga undan sina egon och samarbeta.

I serien möter vi Misha Brooks som Creamcheese, Da’Jour Jones som Organizm och Ely Henry som deras tränare Kyle Braxton. Holly Chou, Stephen Schneider, Peter Thurnwald, Youngbin Chung, Moses Storm, Alexa Mansour, Noh ”Arrow” Dong-Hyeon, Michael ”Miko” Ahn, Luke Tennie och Dan Perrault är också med i serien, som har premiär 17 juni.

Väldigt nischat …

 

Viaplay

Vår nordiska streamingtjänst har klassisk western som sin största juninyhet!

Billy the Kid är en Viaplay Original som berättar den sanna historien om den ökända banditen Billy the Kid – från hans ödmjuka irländska rötter i New York till cowboy och revolverman i vilda västern. Billy the Kid var varken en kallblodig mördare eller en farlig rånare. Trots att hans liv blev kort överlevde legenden honom och växte långt efter hans död.

Billy var en berömd fredlös redan som 15-åring. Han växte upp i en laglös och våldsam värld, men han kunde läsa och räkna, han var mild, snäll och respektfull mot kvinnor. Han försökte behandla alla människor som jämlikar, men i New Mexico rådde ständiga konflikter mellan alla olika grupper. Den första säsongen av Billy the Kid består av åtta avsnitt.

 

Andra höjdpunkter på Viaplay är The Following, säsong 1-3 (2/6), The Lying Game, säsong 1-2 (8/6), Everything’s gonna be okay, säsong 1-2 (9/6), Everwood, säsong 1-4 (14/6), Dr. Quinn, säsong 1-6 (22/6), BMF, säsong 1 (27/6), Instinct, säsong 1-2 (28/6) och sist men inte minst megasuccé-actionserien Vikings. Säsong 6 har premiär den 30 juni.

 

Här är en komplett lista över alla nya titlar från de största streamingtjänsterna. Mycket strömningsnöje – och ha en riktigt skön sommar. 😊

Cher and the Loneliest Elephant
[imdb style="white"]tt14303400[/imdb]
01.06.2022
Honest Thief
[imdb style="white"]tt1838556[/imdb]
01.06.2022
Too Close S01
[imdb style="white"]tt10939214[/imdb]
01.06.2022
Abbott Elementary S01
[imdb style="white"]tt14218830[/imdb]
01.06.2022
To Catch A Smuggler S02
[imdb style="white"]tt12597878[/imdb]
01.06.2022
American Crime Story S01
[imdb style="white"]tt2788432[/imdb]
01.06.2022
American Crime Story S02
[imdb style="white"]tt2788432[/imdb]
01.06.2022
Space Chickens in Space S01
[imdb style="white"]tt7038098[/imdb]
01.06.2022
Club Mickey Mouse S01
[imdb style="white"]tt7349924[/imdb]
01.06.2022
My So-Called Life S01
[imdb style="white"]tt0108872[/imdb]
01.06.2022
Delicacies Destiny S01
[imdb style="white"]tt20724990[/imdb]
01.06.2022
South Park: The Streaming Wars
[imdb style="white"]tt15783698[/imdb]
02.06.2022
The Orville S03
[imdb style="white"]tt5691552[/imdb]
02.06.2022
The Following S01
[imdb style="white"]tt2071645[/imdb]
02.06.2022
The Following S02
[imdb style="white"]tt2071645[/imdb]
02.06.2022
The Following S03
[imdb style="white"]tt2071645[/imdb]
02.06.2022
Frankie
[imdb style="white"]tt8019694[/imdb]
02.06.2022
The Boys S03
[imdb style="white"]tt1190634[/imdb]
03.06.2022
Physical S02
[imdb style="white"]tt88[/imdb]
03.06.2022
Why Women Kill S02
[imdb style="white"]tt9054904[/imdb]
03.06.2022
Fire Island
[imdb style="white"]tt15218000[/imdb]
03.06.2022
The Internship
[imdb style="white"]tt2234155[/imdb]
03.06.2022
Änglagård
[imdb style="white"]tt0105916[/imdb]
03.06.2022
Bin Laden’s Hard Drive
[imdb style="white"]tt14456932[/imdb]
03.06.2022
Farväl Falkenberg
[imdb style="white"]tt0855805[/imdb]
03.06.2022
Hollywood Stargirl
[imdb style="white"]tt14109994[/imdb]
03.06.2022
Law Abiding Citizen
[imdb style="white"]tt1197624[/imdb]
03.06.2022
Mr Good: Cop or Crook? S01
[imdb style="white"]tt20113404[/imdb]
03.06.2022
As the Crow Flies S01
[imdb style="white"]tt13323566[/imdb]
03.06.2022
Interceptor
[imdb style="white"]tt14174940[/imdb]
03.06.2022
Floor Is Lava S02
[imdb style="white"]tt12370124[/imdb]
03.06.2022
Surviving Summer S01
[imdb style="white"]tt13925166[/imdb]
03.06.2022
We Baby Bears S01
[imdb style="white"]tt13303478[/imdb]
03.06.2022
Madagascar: A Little Wild
[imdb style="white"]tt11714912[/imdb]
04.06.2022
Free Willy 2: The Adventure Home
[imdb style="white"]tt0113114[/imdb]
04.06.2022
Another Mother’s Son
[imdb style="white"]tt5193790[/imdb]
05.06.2022
The Addams Family 2
[imdb style="white"]tt11125620[/imdb]
07.06.2022
Roswell, New Mexico S04
[imdb style="white"]tt7588054[/imdb]
07.06.2022
Irma Vep S01
[imdb style="white"]tt13649314[/imdb]
07.06.2022
Ali
[imdb style="white"]tt0248667[/imdb]
07.06.2022
Ms. Marvel
[imdb style="white"]tt10857164[/imdb]
08.06.2022
A Teacher S01
[imdb style="white"]tt10680614[/imdb]
08.06.2022
South America’s Weirdest Animals S01
[imdb style="white"]tt13797838[/imdb]
08.06.2022
The Lying Game S01
[imdb style="white"]tt1798274[/imdb]
08.06.2022
The Lying Game S02
[imdb style="white"]tt1798274[/imdb]
08.06.2022
Hustle
[imdb style="white"]tt8009428[/imdb]
08.06.2022
Keep Sweet: Pray and Obey S01
[imdb style="white"]tt20560404[/imdb]
08.06.2022
Akeelah and the Bee
[imdb style="white"]tt0437800[/imdb]
08.06.2022
Everything’s gonna be okay S01
[imdb style="white"]tt8680006[/imdb]
09.06.2022
Everything’s gonna be okay S02
[imdb style="white"]tt8680006[/imdb]
09.06.2022

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Väntan är nästan över!

Väntan är snart över!

Snart är väntan över!

Släpp drakarna loss!

Spionuppföljare

To Infinity and Beyond!

RIP Wheeler?

Dags för mer fransk romantik

No more Netflix...!

Ny trailer från kostymdramats värld

Trailern är här!

Komedilegenden återvänder till sina rötter!

Rulla till toppen