Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Marvel-serierna flyttas från Netflix till Disney+

Alla de ursprungliga Marvel-serierna, som från början producerade av Netflix, har nu försvunnit från streamingtjänsten.

Av / 2022-05-19 - 00:01
Marvel-serierna flyttas från Netflix till Disney+

Vi måste ända tillbaka till hösten 2013 för att hitta ”uppkomsten” till de Marvel-serier som producerades av Netflix.

På den tiden ingick Marvel ett omfattande avtal med Netflix som gällde de så kallade ”Marvel Street-Level Heroes” – eller ”Marvel Knights”-karaktärerna. Under detta paraply hamnade serier som:

Men som alerta Netflix-abonnenter redan har uppmärksammat finns för närvarande ingen av dessa serier längre tillgänglig hos streaminggiganten. Varför? Svaret ligger i att Disney lanserade sin egen streamingtjänst (Disney+) hösten 2019 (Disney Studios köpte, som bekant, Marvel Entertainment redan i 2009).

Läs också Nu blir det reklam på Netflix Efter en mer än halverad aktiekurs och sjunkande antal abonnenter tar Netflix till åtgärder.

Netflix ändrade så småningom affärsmodell och blev mer och mer skeptisk till att producera serier och filmer som de inte ägde själva – och hade kontroll på – till 100 %. Och helt sedan tidigt i 2017 började det florera rykten om att Disney hade planer om att lansera sin egen streamingtjänst.

Defenders defenders season 2 release date netflix jeph loeb 989x742 1 netflix the defenders fan poster by abubakr1298 dac3qbh fullview 989x742 1
<
>
Marvel The Defenders (Foto: Walt Disney)

I avtalet mellan Marvel och Netflix låg det en klausul om att visningsrättigheterna skulle överföras till Marvel två år efter att sista avsnitt hade Netflix-premiär.

14 juni 2019 lanserade Netflix hela säsong 3 av Jessica Jones, som sin sista Marvel-serie; därmed var det bara en tidsfråga innan visningsrättigheterna skulle föras ”tillbaka” till moderbolaget, Disney Studios.

Samtliga av Marvel-serierna försvann från Netflix (globalt) den 1 mars i år – och redan den 16 mars kunde amerikanska Disney+-prenumeranter se Luke Cage & Co.

Från och med den 26 juni i år kan du återigen streama samtliga av Marvel Defenders-serierna – nu på Disney+ i Norden. Därmed blir Marvel-universumet närmast komplett hos Musse Pigg & Co.

Seriefavoriter som Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage, Iron Fist, The Defenders och The Punisher blir tillgängliga på Disney+, vilket ger tittarna tillgång till mer från Marvel på ett och samma ställe.

Läs också Spektakulär avslutning! Alla krafter förenas när superhjältarna en gång för alla ska sätta stopp för ondskan, i en actionspäckad film som är kryddad med fina karaktärer och känslor.

Prenumeranter kan se allt Marvel-innehåll på Disney+ här!

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Väntan är nästan över!

Väntan är snart över!

Snart är väntan över!

Släpp drakarna loss!

Spionuppföljare

To Infinity and Beyond!

RIP Wheeler?

Dags för mer fransk romantik

No more Netflix...!

Ny trailer från kostymdramats värld

Trailern är här!

Komedilegenden återvänder till sina rötter!

Rulla till toppen