TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Ny norsk Viaplay-serie: Fenris

Inspelningen pågår av den norska, kriminalserien från Viaplay: ”Fenris”.

forfatter
Publicerad 2021-11-28 - 15:00

Den nordiska strömningstjänsten Viaplay håller just nu på att spela in en ny norsk kriminalserie.

Huvudrollen spelas av Ida Elise Broch (känd från Netflix-succén Home for Christmas, säsong 1 och 2) i detta drama som utspelas i de svensknorska skogarna och handlar om en ung pojkes försvinnande.

Titeln blir Fenris och serien har premiär på Viaplay under 2022.

Läs också Hinner Johanne få napp före jul? Ännu en gång får vi tillbringa tiden fram till jul med ensamstående, smådesperata Johanne som jagar den rätte – och visst blir det riktigt roligt.

I pressmeddelandet kan vi läsa följande om Fenris:

I Fenris möter vi biologen Emma Salomonsen (spelad av Ida Elise Broch), som besöker sin pappa i en liten by vid svenska gränsen. Pappan är den kontroversiella vargforskaren Marius Stenhammar (Magnus Krepper) som har hamnat i en allvarlig sits.

I byn har en ung pojke försvunnit och rykten sprids om att han har dödats av en varg. Till sin stora förtvivlan hittar Emma pojkens blodiga jacka hemma hos sin egen pappa. Detta är bakgrunden till en serie fylld av intensiv action och personliga konflikter.

När även Emmas pappa försvinner spårlöst, efter att ha antytt att han bär på en hemlighet, tar handlingen en ny riktning. Tillsammans med den lokala journalisten Naim Karimi (Cengiz Al) börjar Emma utreda vad som har hänt. För att avslöja sin fars mörka hemlighet måste hon gå på sina egna instinkter och kunskap om vargar.

 

Vi tar det for gitt at tittelen er inspirert av Fenrisulven, fra norrøn mytologi (Foto: snl.no)
Läs också Hur lyckas man ha en trekant? Norden bekräftar än en gång att vi skildrar det komplicerade tonårslivet så mycket bättre än amerikanska serier.

Förutom Broch hittar vi kända namn som Cengiz Al, Magnus Krepper, Helena Ødven, Jonas Strand Gravli, Jan Gunnar Røise, Viljar Knutsen Bjaadal, Ingjerd Egeberg och John Emil Jørgensrud i rollistan.

Ida Elise Broch om Fenris:

Jag var helt uppslukad när jag läste manuset första gången. Det var så spännande att jag inte kunde lägga ner det. Emma är ett mysterium och påminner mig lite av Ibsens Hedda Gabler som jag spelade på scen: oåtkomlig och extremt komplex.

Jag var tvungen att lära mig att köra bil. Och inte bara det, jag var tvungen att lära mig att köra tufft. Det var riktigt svettigt för någon som knappt ens hållit i en ratt.

Ida Elise Broch, ”Fenris” (Foto: Viaplay)

Serieskapare och regissör är Simen Alsvik (Lilyhammer, Ragnarok): ”Det är en rad starka karaktärer som är villiga att gå långt för det de tror på. Ytterst handlar det om överlevnad.”

Läs också Lillyhammer, säsong 3 I den bästa säsongen hittills förvandlar nästan Steven Van Zandt den lugna byn Lillehammer till en norsk version av Twin Peaks.

Fenris är skriven av Simen Alsvik, Maren Skolem och Nikolaj Scherfig, och producerad av Sigurd Mikal Karoliussen, med Sveinung Golimo och Tanya Nanette Badendyck som exekutiva producenter för Nordisk Film Production respektive Viaplay.

Serien består av 6 avsnitt som är 45 minuter långa.

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
En kvinnlig Hulk kan väl omöjligen vara bra? Det finns många droppar i havet – och uppenbarligen ännu fler i Marvel-universumet. Men She-Hulk är faktiskt en frisk fläkt i genren.
Se Karpe på Viaplay Från och med idag kan du se den kritikerrosade Karpe-dokumentären på Viaplay.
Vi vill hellre se Durek som norsk kung! Netflix kokar pinsam, bitvis amatörmässig, såpopera-soppa av historien om det norska kronprinsparet.
HBO rasar över jätteläcka Handlingen i alla avsnitt av den nya HBO-serien House of the Dragon har läckt ut på Reddit.
Marvel lanserar kvinnlig version av Hulken! Marvel-universumet är uppenbarligen inkomplett utan en kvinnlig version av den arga gröna mannen känd som Hulken.
Nu är musen störst av dem alla! Det tog bara Musse Pigg två och ett halvt år att putta ner Netflix från strömningstronen.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend