Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Kevin Costner lämnar Yellowstone?

Det ser ut som att säsong 5 kommer att bli det avslutande kapitlet i den mega-framgångsrika serien.

Av / 2023-02-08 - 17:29
Kevin Costner lämnar Yellowstone?

Strax efter nyår släppte Paramount chocknyheten att säsong 5 av Yellowstone plötsligt fick en paus; samtidigt delades säsongen i två delar.

Den femte säsongen, som då knappt hade kommit halvvägs, tog en lååång paus så att avsnitt 8 (”A Knife and No Coin”) blev det sista på många månader! Så sent som i december sas det att säsongsavslutningen skulle äga rum den 20 februari – men nu är den framskjuten på obestämd tid.

Läs också Yellowstone skjuts upp! Produktionsstopp och en överarbetad Taylor Sheridan orsakar Yellowstone-uppehåll

Hittills är det enda Paramount delat med fans och press att:

Season 5 is slated to return in the summer of 2023, though an exact date has not yet been set.

 

Det har länge, faktiskt innan säsongspremiären, ryktats om att säsong 5 kunde bli den sista säsongen av den populära, moderna westernserien.

Yellowstone utspelar sig i dagens Montana och kretsar kring den mäktiga Dutton-familjens bokskapsdynasti och alla deras intriger, konflikter och uppenbara maktbegär.

Läs också I Montana är det valår I femte säsongen av Taylor Sheridans succéserie läggs all Montanas makt i Dutton-dynastins händer.

Familjeöverhuvudet är John Dutton, exemplariskt spelad av Costner (en roll han nyligen tog hem en Golden Globe för). Under fyra säsonger har vi följt svårigheterna att bevara gården, boskapsuppfödningen och livsstilen – med alla tänkbara medel.

 

 

Vårt första intryck av denna moderna western-serie var att den definitivt inte var dålig, men att den bitvis kändes som lite väl mycket såpopera à la Falcon Crest.

Serien har dock ”vuxit” på oss, och den tredje och fjärde säsongen fick oss helt hooked på Dutton-familjen, med familjeöverhuvudet John Dutton (Costner) och hans spritt språngande galna dotter, Beth (Kelly Reilly), i deras ständiga kamp för att behålla ranchen.

Yellowstone, sesong 5_a (1) Yellowstone, sesong 5_a (3) Yellowstone, sesong 5_a (4) Yellowstone, sesong 5_a (2) Yellowstone, sesong 5_a Yellowstone, sesong 5_a (1) Yellowstone-sesong-5_1
<
>
Yellowstone, säsong 5 (Foto: SkyShowtime)

Nu cirkulerar trovärdiga rykten om att produktionsstoppet beror på oenighet mellan Paramount eller seriens skapare Taylor Sheridan och seriens obestridda stjärna: Kevin Costner.

Enligt Deadline är Costner missnöjd med att inspelningen av Yellowstone drar ut på tiden och därmed kommer i konflikt med andra projekt han är involverad i. Han har tydligen inte förbundit sig till så många inspelningsdagar som Sheridan & Co skulle vilja.

Kommer säsong 5 att vara den sista rundan med gänget för Costner? ”Yellowstone, säsong 5” (Foto: SkyShowtime)

Men även om vi får bevittna patriarkens död på sensommaren (på SkyShowtime) betyder det inte att Sheridan och Paramount är redo att säga adjö till Yellowstone och den excentriska Dutton-klanen ännu.

Det finns redan två prequel-serier från Yellowstone-universum, 1883 (2021) och 1923 (2023), dessutom är två spin-off-serier på gång:

  • 1883: The Bass Reeves Story (1883-spin-off)
  • 6666 (Yellowstone-spin-off)
Läs också Sheridan gör det igen! Med Taylor Sheridan som serieskapare och duon Harrison Ford och Helen Mirren i huvudrollerna hade vi skyhöga förväntningar på 1923.

Det kommer möjligen en till – och det med självaste Matthew McConaughey i huvudrollen.

Karaktärsskådespelaren McConaughey är verkligen ingen nybörjare i tv-mediet; 2014 spelade han en av huvudrollerna i en av de bästa TV-serierna genom tiderna: True Detective, säsong 1.

Woody Harrelson och Matthew McConaughey, ”True Detective, säsong 1” (Foto: HBO Max)

Det har bekräftats att McConaughey för närvarande för konkreta samtal med Sheridan/Paramount; men produktionsbolaget har hittills valt att hålla korten nära bröstet.

Det är oklart om Sheridans nya plan är någon form av fortsättning på dagens Yellowstone-berättelse, förlagd till Montana, eller om vi med McConaughey i huvudrollen får en ny spin-off-serie, men med flera av de välkända huvudpersonerna från Yellowstone fortfarande ombord.

I går kväll hade ryktena gått så långt att Paramount kände sig tvungen att kommentera, bland annat till CNN.

I går kväll kom Paramount med i matchen (Foto: CNN/Twitter)

 

Eller ”med i matchen”? De vill varken bekräfta att en Costner-exit är nära förestående eller om de överhuvudtaget för samtal med McConaughey:

Kevin Costner is a big part of Yellowstone and we hope that’s the case for a long time to come. Thanks to the brilliant mind of Taylor Sheridan, we are always working on franchise expansions of this incredible world he has built. Matthew McConaughey is a phenomenal talent with whom we’d love to partner.

Beskrivande för hur låst konflikten är idag, är det faktum att Paramount ännu inte har släppt ett officiellt premiärdatum för Yellowstone, säsong 5, del 2 – i själva verket har inspelningen ännu inte börjat…

Läs också Här ser du Yellowstone! Serieskaparen Talyor Sherdian är bland de hetaste namnen i strömningsbranschen idag - men var (och hur) får du se alla hans eminenta serier?
Yellowstone, säsong 5 (Foto: SkyShowtime)
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Väntan är över!

Premiär i höst!

Sci-fi-klassiker klar för streaming!

Premiärdatumet är klart!

MILF-trailer!

Redo för en ny omgång?

Ett gott skratt förlänger livet!

Kungen ryter igen!

De kriminellas härjningar fortsätter i Kingstown

Harry Potter-ljudböckerna får Dolby Atmos

Se den nya trailern från Förintelsen-helvetet

Hysterisk ny trailer!

Rulla till toppen