Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Kevin Costner återvänder till Yellowstone?

Representanter för Yellowstones superstjärna, Costner, bekräftar att huvudrollsinnehavaren önskar göra comeback i rollen som John Dutton.

Av / 2024-02-09 - 23:50
Kevin Costner återvänder till Yellowstone?

Som vi har skrivit om i otaliga artiklar under det senaste året har fullskaligt krig härskat i Yellowstone-lägret under lång tid – och seriens största stjärna, Kevin Costner, har lämnat programmet.

Konflikten mellan serieskaparen Taylor Sheridan och huvudrollsinnehavaren Kevin Costner (som porträtterar Pater Familias, boskapsbaronen John Dutton) kulminerade i maj förra året, när Paramount Networks meddelade att serien läggs ner!

Läs också Game over! Paramount bekräftar nu att Yellowstone-serien inte får någon fortsättning.

Det är sant att en ny spin-off-serie har tillkännagivits (2024), med Matthew McConaughey i huvudrollen.

Och det kommer att bli ett slut på säsong 5, någon gång under året – men vi tror det inte förrän vi ser det…

Kevin Costner, ”Yellowstone, säsong 5” (Foto: SkyShowtime)

Ursprungligen skulle del II av säsong 5 släppas i februari ifjol, sedan sköt Paramount upp den till ”sommaren 2023”, innan de tidigt på hösten tillkännagav att det sista kapitlet kommer att ha premiär ”före jul 2023”. Det preliminära premiärdatumet är nu satt till november 2024.

Anledningen till de upprepade uppskjutningarna är att man hela tiden försökt att få Costner att gå med på en sista dans, och därmed få ett ”förnuftigt” avslut på hans regeringstid som familjen Duttons överhuvud.

Yellowstone, säsong 5 (Foto: SkyShowtime)

Yellowstone utspelar sig i dagens Montana och kretsar kring boskapsdynastin i den inflytelserika familjen Dutton, och alla dess intriger, konflikter och uppenbara maktbegär.

Pater familias är John Dutton, exemplariskt porträtterad av Kevin Costner. Under knappt fem säsonger har vi följt strapatserna för att bevara gården, boskapsdriften och familjens traditionella levnadssätt – med alla tänkbara medel.

Läs också I Montana är det valår I femte säsongen av Taylor Sheridans succéserie läggs all Montanas makt i Dutton-dynastins händer.

Produktionsstoppet (som har pågått sedan hösten 2022) bottnar uppenbarligen i en konflikt mellan serieskaparen Taylor Sheridan och programmets obestridda stjärna: Costner.

Enligt Deadline var Kevin Costner missnöjd med att inspelningen av Yellowstone drog ut på tiden, och därmed kom i konflikt med andra projekt han har. Tydligen har Costner inte förbundit sig till så många inspelningsdagar som Sheridan & Co skulle önska.

Att planera andra projekt är inte heller lätt med den oförutsägbara produktionen, där multitalangen Sheridan skriver serien under själva inspelningen, och plötsligt kan lägga till ytterligare avsnitt.

Cole Hauser (till vänster) och Taylor Sheridan under inspelningen av ”Yellowstone” (Foto: Paramount)

Källor hävdade att Costner, som också är en exekutiv producent av serien, kände sig avvisad när han uttryckte oro över riktningen som historien tog – och att han sedan blev ombedd av Sheridan att:

Stick to acting!

En kommentar som nog inte precis förberedde grunden för en bra dialog mellan två stora stjärnor/egon…

”Bara Taylor vet vad som verkligen händer”, sa källan till New York Post. ”Taylor tillbringade flera år utan att bli uppskattad i Hollywood, och nu när han är högst upp i hierarkin finns det definitivt ett ego inblandat i allt detta.”

Yellowstone, säsong 5 (Foto: SkyShowtime)

Costner själv hävdade under skilsmässoförfarandet mot sin exfru att han inte längre har kontrakt med ”Yellowstone”/Paramount. Men nu är något uppenbarligen på gång.

Enligt hemsidan Puck vill Costner nu återvända till serien en sista gång; för att avsluta sin del av sagan.

Kevin Costners representanter ska ha kontaktat Sheridan/Paramount för att undersöka möjligheten till en (slutlig) comeback i rollen som John Dutton.

Huvudproblemet nu är att Costner/Sheridan-konflikten har blivit så inflammerad att broar obevekligt bränts – och Sheridan har redan skrivit ut honom ur serien.

Och med en planerad novemberpremiär är inspelningsstarten inte långt borta…

Personligen håller vi tummarna!

Yellowstone, säsong 5 (Foto: SkyShowtime)

OBS! Den riktigt goda nyheten är att det lanseras två (!) nya serier från Yellowstone-universumet.

Strax efter nyheten om uppehållet för säsong 5 började rykten snurra om att en ny stjärna skulle kliva in i Yellowstones universum: Matthew McConaughey.

Karaktärsskådespelaren McConaughey är verkligen ingen novis inom seriemediet; 2014 spelade han en av huvudrollerna i en av de bästa TV-serierna genom tiderna: True Detective, säsong 1.

Matthew McConaughey i ”Lone Star”, 1996 (Foto: Columbia Pictures)

Paramount har bekräftat att den nya serien, med Matthew McConaughey i huvudrollen, kommer att bli en sorts fortsättning på Yellowstone-universumet; och inte en prequel.

Den kommer att heta 2024, och ansluter sig därmed till Yellowstones prequel-serier 1883 (2021) och 1923 (2023).

Vilka karaktärer McConaughey kommer att gestalta i 2024 (som utspelar sig i nutid) har inte tillkännagivits – men vi förväntar oss att det blir en Duttton.

En mycket entusiastisk VD för Showtime & MTV Entertainment Studios, Chris McCarthy, sade:

Within five years, we grew Yellowstone from a hit U.S. cable show with five million viewers into a global hit franchise with over 100 million fans around the world and multiple extensions – and we’re just getting started. On the heels of ”1883” and ”1923”’s success, our new planned spinoffs, ”1944” and ”2024”, will take audiences on a thrilling, new, and unexpected journey with the complex and compelling storytelling that has become a hallmark of the franchise and has helped turn it into a worldwide cultural phenomenon – thanks to the creative mastermind of Taylor Sheridan.

Davis Glasser, VD för 101 Studios:

The Dutton story continues, picking up where Yellowstone leaves off in another epic tale.

Yellowstone, säsong 5 (Foto: SkyShowtime)

Den kommande prequel-serien, 1944, kommer att följa i fotspåren av tidigare spinoffs (1883 och 1923) genom att ta oss tillbaka i tiden för att återberätta de dramatiska liven för de första generationerna av Dutton-klanen.

I 1923 är det skådespelarlegenderna Harrison Ford och Helen Mirren som spelar huvudrollerna. Det är inte klart vilka skådespelare vi kommer att se i huvudrollerna i 1944; och det finns inte heller ett premiärdatum.

Läs också Sheridan gör det igen! Med Taylor Sheridan som serieskapare och duon Harrison Ford och Helen Mirren i huvudrollerna hade vi skyhöga förväntningar på 1923.

PS! Förra året blev det klart att Costner nu är i full gång med inspelningen av sitt eget western-epos: Horizon: An American Saga.

Läs också Här ser du Yellowstone! Serieskaparen Talyor Sherdian är bland de hetaste namnen i strömningsbranschen idag - men var (och hur) får du se alla hans eminenta serier?
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Högerextrem valmanipulation!

Se Robert Downey Jr. i en ny spionserie!

Premiär igår!

Yellowstone lever!

Kommande höjdpunkter på Netflix!

Hel-MAX?

Se trailern!

Premiär idag!

Känslorna är tillbaka!

Netflix slår tillbaka!

Premiär idag!

And the Oscar Goes to...

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen