Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Juluppehåll för Yellowstone

Även cowboys på prärien i Montana behöver en liten paus under julfirandet.

Av / 2022-12-19 - 18:24
Juluppehåll för Yellowstone

En av de mest populära TV-serierna genom tiderna, Talyor Sheridans Yellowstone, är långt in i sin femte säsong.

Nu rapporterar produktionsbolaget Paramount att serien tar en paus under julhelgen, så att dagens avsnitt (7, ”The Dream is not Me”) blir det sista på några veckor.

Läs också I Montana är det valår I femte säsongen av Taylor Sheridans succéserie läggs all Montanas makt i Dutton-dynastins händer.

Yellowstone utspelar sig i dagens Montana och kretsar kring den mäktiga familjen Duttons boskapsdynasti och alla dess intriger, konflikter och uppenbara, oförtäckta maktbegär. Familjeöverhuvudet är John Dutton, exemplariskt spelad av Kevin Costner. Under fyra säsonger har vi följt svårigheterna att bevara gården och familjens sätt att leva – med alla tänkbara medel.

Under säsong 5 måste Costner jonglera med den dubbla rollen som ranchägare och nyvald guvernör i Montana.

Samtidigt som Paramount meddelar ett uppehåll i säsongen, släpps nyheten att den femte säsongen blir en extra lång säsong.

Hittills har varje säsong bestått av 10 avsnitt, medan säsong 5 kommer att bestå av hela 14 avsnitt; med säsongsavslutning den 20 februari.

Redan den 9 januari startar ”Del II” av säsong 5.

Yellowstone, säsong 5 (Foto: SkyShowtime)

OBS! Det är inte offentliggjort om den femte säsongen blir den sista av Yellowstone, men relativt pålitliga rykten hävdar så. Hur som helst kommer det att finnas gott om kommande serier från den flitige Taylor Sheridan att se fram emot.

Förutom sitt flaggskepp, Yellowstone, ligger den energiska multiartisten Sheridan bakom serier som Mayor of Kingstown (säsong 2 släpps den 16 januari), 1883, Lioness, Landman och Tulsa King.

Läs också Ny "Yellowstone"-serie! I januari kommer Taylor Sheridan med ytterligare en prequel-serie till Yellowstone. Nu är den första teasern här.

Tidigare i år kunde du se Yellowstones fantastiska prequel-serie 1883 – en serie som vi utan tvekan utsåg till Årets Bästa 2022-2023. Redan i januari nästa år (premiären på SkyShowtime har skjutits upp från den 19 december) kommer Sheridan med en annan Yellowstone prequel-serie, 1923, med Harrison Ford och Helen Mirren i huvudrollerna.

1923, sesong 1 (Foto: SkyShowtime)

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

2 reaktioner på ”Juluppehåll för Yellowstone”

  1. Tor Aavatsmark

    Hej, Lennart 🙂

    Vi kommer inte att få se fortsättningen (avsnitt 9) av Yellowstone säsong 5 förrän i sommar – på SkyShowtime.

    Till dags dato är det enda Paramount velat dela med fans och pressen att:
    ”Season 5 is slated to return in the summer of 2023, though an exact date has not yet been set.”

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Högerextrem valmanipulation!

Se Robert Downey Jr. i en ny spionserie!

Premiär igår!

Yellowstone lever!

Kommande höjdpunkter på Netflix!

Hel-MAX?

Se trailern!

Premiär idag!

Känslorna är tillbaka!

Netflix slår tillbaka!

Premiär idag!

And the Oscar Goes to...

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen