Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Höjdpunkter på Netflix i april -24

Nordiska serier och en amerikansk thriller toppar Netflix-nyheterna för april.

Av / 2024-03-28 - 20:47
Höjdpunkter på Netflix i april -24

Äntligen (!) är den välförtjänta påskledigheten här – och för vissa av er började den redan förra helgen.

Oavsett om du tillbringar den hemma, hos svärmor, på resande fot eller på sydligare breddgrader så är det skönt att varva ner med en spännande serie eller actionfylld film under ledigheten.

Streamingjätten Netflix har massor av godbitar bland sina mars- och aprilpremiärer!

Läs också Klassisk Lindgren! Netflix har, på ett varsamt sätt, ”uppdaterat” Astrid Lindgrens klassiker.

Du kan redan nu strömma nyinspelningen av Astrid Lindgrens Ronja Rövardotter, som har premiär idag.

De flesta av Lindgrens verk har dramatiserats, antingen som TV-serier eller filmer. Långfilmen baserad på Ronja Rövardotter (1981) hade premiär 1984 och gjorde Hanna Zetterberg till en ”världskändis” i Norden.

Detta blev Zetterbergs enda filmroll, men nu har Netflix väckt rövardottern till liv igen. Vi blev stormförtjusta!

 

Om du är ute efter ett mer modernt actionäventyr kan du se den eldiga Millie Bobby Brown (Stranger Things) som en ”inte förlorad” dam i nöd i den härliga Damsel.

Det medeltida äventyret på speed kan strömmas nu. Lämplig för (nästan) hela familjen.

 

Streamingjätten tillkännagav nyligen en massiv satsning på lokalt producerade nordiska serier och filmer. Bland dem fanns en ny kriminalserie från skaparna av ”Störst av allt”, med Yasir Hassan, Olle Strand och Ardalan Esmaili i huvudrollerna: Deliver Me.

I serien separeras två tonårsvänner när en av dem försöker komma undan ett lokalt gäng. En polis, som desperat försöker skydda lokalsamhället från gängvåld, jagar en knarklangare som han tror är ansvarig för mordet på ett vittne. När barn begår fruktansvärda brott, vem bär då skulden? Ingen går oskadd ur denna starka dramaserie om dem vi misslyckas med att skydda.

Premiär den 24 april.

Läs också Netflix slår tillbaka! Netflix tillkännager 26 kommande nordiska titlar.

Den norske regissören Per-Olav Sørensen har praktiskt taget fått klippkort hos Netflix.

Serieskaparen har tidigare levererat gedigna och trovärdiga serier till streamingjätten, som Kampen om tungvattnet, Störst av allt, två säsonger av Home for Christmas, The Playlist och Julstormen.

Hans nästa Netflix-serie har premiär den 11 april: Midsommarnatt.

Midsommarnatt (Foto: Netflix)

I den norsk-svenska serien utlovar Netflix en nära, varm, rörande och rolig berättelse om teman som alla kan känna igen eller relatera till.

Med utgångspunkt i en midsommarfest kommer serien att utforska relationer, äktenskap, kärlek, förälskelse, svek, hopp, drömmar, svartsjuka, förlåtelse och hemliga parallella liv. Det är midsommar. Det är den längsta dagen på året. Romantik ligger i luften. Det är fest. Detta är dagen då Carina (Pernilla August) och Johannes (Dennis Storhøi), efter 30 års äktenskap, bestämmer sig för att berätta en stor hemlighet för sin familj och sina vänner som får oanade konsekvenser.

 

Dagen efter, den 12 april, kan du streama den nya svenska dramathrillern Stöld, med Elin Kristina Oskal, Martin Wallström och Lars-Ánte Wasara, baserad på en roman av Ann-Helén Laestadius.

”Stöld” är baserad på den kritikerrosade romanen ”Stöld” av den prisbelönta författaren Ann-Helén Laestadius. Filmen skildrar en ung kvinnas kamp för att försvara sitt urfolksarv i en värld där främlingsfientligheten ökar, klimatförändringarna hotar renskötseln och unga människor väljer att ta sina egna liv i en kollektiv desperation. Men berättelsen avslöjar också de spänningar som uppstår när moderna idéer möter en traditionell kultur med djupt rotade patriarkala rötter.

Läs också En sista snort! En sista snort!

Men Netflix har inte ”bara” nordiska nyheter på agendan, den största nyheten av alla har premiär den 4 april, då thrillerserien Ripley släpps.

 

 

När vi hörde talas om Netflix nyinspelning av Patricia Highsmiths Tom Ripley-romaner tänkte vi i vårt stilla filmsinne: En till?

För det har definitivt inte varit någon brist på filmatiseringar om den narcissistiske psykopaten Tom Ripley. Mellan 1955 och 1991 publicerade Highsmith fem Ripley-romaner.

Den första filmatiseringen skedde redan 1960, med den franska filmen Plein soleil. Sedan dess har vi sett Matt Damon i huvudrollen i The Talented Mr Ripley (1999), Ripley Under Ground släpptes 2005 med Barry Pepper i huvudrollen. I The American Friend (1977) spelade den ikoniske Dennis Hopper rollen som Ripley, medan John Malkovich spelade huvudrollen i 2002 års version (Ripley’s Game).

Fascinerande nog får vi en återförening med Malkovich i Netflix miniserie, som helt och hållet är skriven och regisserad av Steven Zaillian. En amerikansk filmkännare som är mest erfaren inom manusförfattandet, med filmer som The Irishman, The Girl With the Dragon Tattoo och American Gangster och Schindlers list i bagaget. Ripley är bara hans femte försök som regissör – det skulle man inte kunna tro!

Ripley (Foto: Netflix)

Vi möter den introverte, asociale och lätt nördiga Tim Ripley (Andrew Scott) i hans slitna lägenhet i New York 1960. Efter föräldrarnas brutala drunkningsdöd flyttade den unge pojken in hos sin nedlåtande moster, men nu bor han ensam i Big Apple och försörjer sig som småbedragare – där han har fulländat sina färdigheter som checkförfalskare. Eller, som han säger när han träffar Dickie Greenleaf: ”Jag arbetar med redovisning”…

Du MÅSTE se den här serien! Läs vår recension om några dagar.

Läs också Galet/genialt charmerande Miniserien baserad på Patricia Highsmiths Tom Ripley-romaner har blivit skrämmande bra filmkonst.

Dagen efter, den 5 april, kan du strömma dramatiseringen av prins Andrews berömda rentvättelseintervju med Jeffrey Epstein!

I filmen Scoop medverkar Gillian Anderson, Billie Piper och Rufus Sewell.

 

Den 19 april kan du streama uppföljaren till Zack Snyders sci-fi-epos Rebel Moon: Rebel Moon – Part Two: Scaregiver.

The Scargiver fortsätter den episka sagan om Kora och de återstående krigarna. Nu förbereder de sig för att offra allt. Tillsammans med de modiga människorna i Veldt kämpar de för att försvara en fredlig by som har blivit ett nytt hem för dem som förlorade allt de ägde i kampen mot The Motherworld.

När kriget kommer får vi veta mer om soldaternas förflutna och varför de är villiga att fortsätta striden. När den samlade styrkan i The Realm försöker kväsa det växande upproret knyts okrossbara band, hjältar träder fram – och legender skapas.

 

Den 25 april är det premiär för actionkomediserien Dead Boy Detectives.

Har du ett irriterande spöke som förföljer dig? Har en demon stulit dina viktigaste minnen?

Då kanske du ska ringa Dead Boy Detectives…

 

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Högerextrem valmanipulation!

Se Robert Downey Jr. i en ny spionserie!

Premiär igår!

Yellowstone lever!

Kommande höjdpunkter på Netflix!

Hel-MAX?

Se trailern!

Premiär idag!

Känslorna är tillbaka!

Netflix slår tillbaka!

Premiär idag!

And the Oscar Goes to...

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen