TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
L&B:s Julkalender 2022
Nyhet

Harrison Ford tar plats i Marvel-universumet

Ännu en superstjärna har skrivit kontrakt med superhjältarna i Marvel.

forfatter
Publicerad 2022-10-18 - 15:01

Den legendariske skådespelaren Harrison Ford, mest känd för sina ikoniska roller i Indiana Jones och Star Wars, är snart (äntligen!) klar med sin femte film om den världsberömde arkeologen Indy Jones.

Filmen blev ett av de första covid ”offren”, med uppskjuten filmning och flytt av premiären – gång på gång.

Indiana Jones 5, regisserad av James Mangold och med Mads Mikkelsen i en av huvudrollerna, har nu fått ett officiellt premiärdatum: 30 juni 2023.

Läs också Corona-trubbel för Indiana Jones 5 Många filmer skjuts upp på grund av virushelvetet.

Men Ford vilar verkligen inte på sina lagrar. Nu meddelar Marvel/Disney att de har kontrakterat Ford till en av huvudrollerna i nästa Captain America-film.

Captain America: New World Order har premiär någon gång 2024, och Ford kommer att spela Thaddeus ”Thunderbolt” Ross; en roll som tidigare spelats av den avlidne William Hurt (1950–2022).

William Hurt som Thaddeus ”Thunderbolt” Ross (Foto: Marvel)

 

Karaktärsskådespelaren Hurt spelade utrikesminister ”Thunderbolt” i hela fem Marvel-filmer:

The Incredible Hulk, Captain America: Civil War, Avengers: Infinity War, Avengers: Endgame och Black Widow.

Läs också Sommar-blockbustern är tillbaka! Scarlett Johansson står stadigt på egna ben i actionfylld, underbart lättsam sommarunderhållning.

Anthony Mackie kommer att spela huvudrollen i Captain America: New World Order, som blir den fjärde Captain America-filmen från Disney/Marvel. Filmen är regisserad av Julius Onah (The Cloverfield Paradox), medan manusförfattare är Malcolm Spellman (som också skrev The Falcon and the Winter Soldier).

I andra ledande roller i Captain America: New World Order kommer vi att få se Carl Lumbly, Danny Ramirez och Shira Haas.

Än så länge är det dock oklart om Harrison Ford kommer att repriseraa sin roll som ”Thunderbolt” i den kommande Marvel-filmen Thunderbolts (som också har premiär 2024).

Läs också Alla nya streaming-titlar i oktober Här alla nya serier och filmer som du kan streama i oktober – och nu får vi återse den härligt frispråkiga Tanya McQuoid!
”Captain America: New World Order” presenteras under årets ”D23 Expo 2022” (Foto: Marvel)

Annons
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Lämna en kommentar

Här är den första Indy-trailern Den 30 juni 2023 är premiärdagen för 'Indiana Jones and the Dial of Destiny'. Nu har den första trailern kommit ut.
Svensk deckare från Disney Disney gör serie av den svenska kriminalsuccén Koka björn.
Fungerar Willow-magin 2022? Disney försöker andas nytt liv i 80-talsklassikern.
Kommer redan i december! SkyShowtime släpper idag en ny trailer för Taylor Sheridan-serien 1923 - och tidigarelägger premiären!
Stallone gör en underhållande comeback Sly Stallone gör en mer än hygglig comeback som seriös skådespelare i en ojämn maffiakomedi.
Ny dansk Netflix-serie har premiär 5 januari 2023 Serien består av sex avsnitt, och bland skådespelarna finns Zlatko Buric, Mikael Bertelsen och Mads Brügger.
Följ Ljud & Bild