Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik
L&B Home:s Julkalender: Lucka 04Delta

Nyhet

Så definierar Lenovo en helt ny produktkategori

Lenovos vikbara PC, ThinkPad X1 Fold, finns äntligen i butik. Och den är dyr!

Skrivet av / 2023-11-02 - 18:35
Så definierar Lenovo en helt ny produktkategori

Lenovos ThinkPad X1 Fold med vikbar 16-tumsskärm har äntligen lanserats. Utvecklingsprocessen har inneburit intensiv feedback från betatestare, vilket har bidragit till flera förbättringar och optimeringar.

När ThinkPad X1 Fold visades upp på IFA förra året väckte den stor uppmärksamhet, och den vikbara datorn var tänkt att finnas tillgänglig i butik redan 2022. Under tiden har Lenovo arbetat med att förbättra olika funktioner baserat på feedback från betatestare, och man beslutade att skjuta upp lanseringen.

Läs också Lenovo lanserar ny vikbar 16-tums bärbar dator Två år efter att den första vikbara datorn kom ut på marknaden är Lenovo nu redo med en uppföljare till X1 Fold. Den nya modellen erbjuder bland annat en större skärm och slankare chassi.

Bland annat har kamerans funktionalitet justerats för att förbättra användarupplevelsen på flera kommunikationsplattformar, inklusive Microsoft Teams. Dessutom har USB-funktionaliteten justerats för att optimera anslutningen av externa skärmar eller dockningsstationer.

ThinkPad X1 Fold har också förbättrad ljud- och mikrofonfunktionalitet. Och användare som är bekanta med TrackPoint kommer också att märka förbättringar som ger en smidigare användarupplevelse.

Lenovo ThinkPad X1 Fold
(Foto: Lenovo)

På hårdvarusidan har ett antal anpassningar gjorts. ThinkPad X1 Fold har t.ex. fått en uppdaterad finish, med särskild tonvikt på produktens robusthet, vilket understryks av Mil Spec 810H-testet som ThinkPad X1 Fold har genomgått. Dessutom har termiska uppdateringar gjorts för att säkerställa optimal prestanda.

Som nämnts har ThinkPad X1 Fold en 16,3-tums vikbar OLED-skärm. Upplösningen är 2560 x 1024 och den maximala ljusstyrkan är 600 nits. Datorn har en Intel-processor, upp till 1 TB SSD och 32 GB minne. Den är kompatibel med Windows 11 och har ett bakgrundsbelyst tangentbord med den klassiska röda TrackPoint-tangenten. Enheten har också flera anslutningsmöjligheter, inklusive Thunderbolt, USB-C 3.2, SIM-korthållare, Wi-Fi 6E, 5G och Bluetooth.

Pris och tillgänglighet

Den vikbara maskinen finns nu tillgänglig i Sverige via lenovo.com och utvalda återförsäljare till ett rekommenderat pris på 62 249 kronor.

 

 

Jonas Ekelund
(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Apple håller fast vid Lightning ett litet tag till

Ingen 27-tums iMac

Fler portar till Chromebook

Vikbar PC äntligen klar efter ett års försening

Vad sjutton är Copilot?

MacBook Pro i svart!

Blixtsnabb ny iMac

Apple drar ifrån konkurrenterna

Qualcomm slår Apple M1

Få upp till 19 gigabit trådlöst nätverk

Överlägsen WiFi-hastighet

Böjda tangenter för trötta handleder

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen