Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Så definierar Lenovo en helt ny produktkategori

Lenovos vikbara PC, ThinkPad X1 Fold, finns äntligen i butik. Och den är dyr!

Av / 2023-11-02 - 18:35
Så definierar Lenovo en helt ny produktkategori

Lenovos ThinkPad X1 Fold med vikbar 16-tumsskärm har äntligen lanserats. Utvecklingsprocessen har inneburit intensiv feedback från betatestare, vilket har bidragit till flera förbättringar och optimeringar.

När ThinkPad X1 Fold visades upp på IFA förra året väckte den stor uppmärksamhet, och den vikbara datorn var tänkt att finnas tillgänglig i butik redan 2022. Under tiden har Lenovo arbetat med att förbättra olika funktioner baserat på feedback från betatestare, och man beslutade att skjuta upp lanseringen.

Läs också Lenovo lanserar ny vikbar 16-tums bärbar dator Två år efter att den första vikbara datorn kom ut på marknaden är Lenovo nu redo med en uppföljare till X1 Fold. Den nya modellen erbjuder bland annat en större skärm och slankare chassi.

Bland annat har kamerans funktionalitet justerats för att förbättra användarupplevelsen på flera kommunikationsplattformar, inklusive Microsoft Teams. Dessutom har USB-funktionaliteten justerats för att optimera anslutningen av externa skärmar eller dockningsstationer.

ThinkPad X1 Fold har också förbättrad ljud- och mikrofonfunktionalitet. Och användare som är bekanta med TrackPoint kommer också att märka förbättringar som ger en smidigare användarupplevelse.

Lenovo ThinkPad X1 Fold
(Foto: Lenovo)

På hårdvarusidan har ett antal anpassningar gjorts. ThinkPad X1 Fold har t.ex. fått en uppdaterad finish, med särskild tonvikt på produktens robusthet, vilket understryks av Mil Spec 810H-testet som ThinkPad X1 Fold har genomgått. Dessutom har termiska uppdateringar gjorts för att säkerställa optimal prestanda.

Som nämnts har ThinkPad X1 Fold en 16,3-tums vikbar OLED-skärm. Upplösningen är 2560 x 1024 och den maximala ljusstyrkan är 600 nits. Datorn har en Intel-processor, upp till 1 TB SSD och 32 GB minne. Den är kompatibel med Windows 11 och har ett bakgrundsbelyst tangentbord med den klassiska röda TrackPoint-tangenten. Enheten har också flera anslutningsmöjligheter, inklusive Thunderbolt, USB-C 3.2, SIM-korthållare, Wi-Fi 6E, 5G och Bluetooth.

Pris och tillgänglighet

Den vikbara maskinen finns nu tillgänglig i Sverige via lenovo.com och utvalda återförsäljare till ett rekommenderat pris på 62 249 kronor.

 

 

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Små och kraftfulla datorer med grön look

Sugen på en snabbare dator?

Ljuger Qualcomm om Snapdragon X?

AOC blir seriösa

Chromebooks med mer kraft

Möblera hemmet med IKEA-AI

Många skärmfunktioner för få kronor

Logitech-kitet överbryggar klyftan mellan arbete och hem

AI flyttar in i ThinkPad

Dells bärbara datorer med AI

HP:s bärbara datorer har blivit smartare

Apple uppgraderar Macbook Air

Ljud & Bild
Rulla till toppen