Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Snart får VW-bilarna äntligen tillbaka fysiska knappar

Pekskärmar och touchknappar är inte alls vad bilförarna efterfrågat, så nu kommer de gamla hederliga knapparna tillbaka.

Skrivet av / 2023-12-24 - 10:00
Snart får VW-bilarna äntligen tillbaka fysiska knappar

Under flera år har Volkswagen jobbat på att uppdatera och modernisera interiören i sina bilar. En del av det har varit att ”Tesla-ifiera” bilarna och flytta information och kontroller till en centralt placerad pekskärm.

Läs också VW ID.7 får 700 km räckvidd Äntligen avtäckt! ID.7 blir en rymlig sedan, där räckvidd förmodligen är det största ledordet.

Olyckligtvis hade biltillverkaren glömt att fråga den viktigaste gruppen, nämligen bilköparna, om detta var något de ville ha. Det ville de inte. Dels är det mycket enklare att känna en fysisk knapp med fingret, och om man lyckats trycka in den eller inte, jämfört med en pekskärm. Dels är det direkt trafikfarligt att behöva ta ögonen från vägen och börja leta i skärmmenyer efter värmereglaget.

Läs också Buzz vänder på en femöring! Den moderna versionen av folkvagnsbussen är en riktig fullträff – bortsett från ett problem.

En storm av protester har därför drabbat Volkswagen, som har tvingats backa. De säger nu att de från och med ID.2all Concept kommer att ta ett steg tillbaka. Konceptbilen har nu en rad med bakbelysta knappar ovanför pekskärmen, och det kommer att rulla ut till andra modeller efter det.

Läs också Snart kommer Teslas blinkersspak tillbaka Den nya Tesla-ratten utan blinkersspak är en riktig plåga. Snart kommer lösningen. Men inte från Tesla.
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Folkmassa går lös på förarlös bil

Första elskotern snart här

Elektriska sparkcyklar för råa gamers

Porsche Taycan får mer kraft och räckvidd

Den här har många väntat på

Får fyrhjulsdrift och lägre pris

Nu kan du beställa Polestar 4

Apple Car år 2028?

Teslas " folkvagn" är på väg

Elektriska Porsche Macan lanserad

Jeep Wagoneer S lanseras i år

Tesla Model Y krossar allt i Europa

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen