Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Snart får VW-bilarna äntligen tillbaka fysiska knappar

Pekskärmar och touchknappar är inte alls vad bilförarna efterfrågat, så nu kommer de gamla hederliga knapparna tillbaka.

Av / 2023-12-24 - 10:00
Snart får VW-bilarna äntligen tillbaka fysiska knappar

Under flera år har Volkswagen jobbat på att uppdatera och modernisera interiören i sina bilar. En del av det har varit att ”Tesla-ifiera” bilarna och flytta information och kontroller till en centralt placerad pekskärm.

Läs också VW ID.7 får 700 km räckvidd Äntligen avtäckt! ID.7 blir en rymlig sedan, där räckvidd förmodligen är det största ledordet.

Olyckligtvis hade biltillverkaren glömt att fråga den viktigaste gruppen, nämligen bilköparna, om detta var något de ville ha. Det ville de inte. Dels är det mycket enklare att känna en fysisk knapp med fingret, och om man lyckats trycka in den eller inte, jämfört med en pekskärm. Dels är det direkt trafikfarligt att behöva ta ögonen från vägen och börja leta i skärmmenyer efter värmereglaget.

Läs också Buzz vänder på en femöring! Den moderna versionen av folkvagnsbussen är en riktig fullträff – bortsett från ett problem.

En storm av protester har därför drabbat Volkswagen, som har tvingats backa. De säger nu att de från och med ID.2all Concept kommer att ta ett steg tillbaka. Konceptbilen har nu en rad med bakbelysta knappar ovanför pekskärmen, och det kommer att rulla ut till andra modeller efter det.

Läs också Snart kommer Teslas blinkersspak tillbaka Den nya Tesla-ratten utan blinkersspak är en riktig plåga. Snart kommer lösningen. Men inte från Tesla.
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tesla Cybertruck är i Sverige

Beijing Auto Show 2024: Nya elbilar på löpande band

Billigare Tesla kan komma redan i år

Nyast med en ansiktslyftning: Tesla Model 3 Performance

Toyota Mirai: En riktig mardröm

Ny Mini-modell på väg

Topless och vackert från Maserati

Snart går Mercedes EQS ännu längre

Alfa Romeos första elbil

Tesla Model Y med 600 km räckvidd

Fullständigt vansinne

Xpeng avtäcker el-SUV för folket

Ljud & Bild
Rulla till toppen