Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Har du köpt en ny Tesla Model 3, S eller X? Snart kan du få tillbaka blinkersspaken.

Den nya Tesla-ratten utan blinkersspak är en riktig plåga. Snart kommer lösningen. Men inte från Tesla.

Skrivet av / 2023-12-21 - 15:56
Har du köpt en ny Tesla Model 3, S eller X? Snart kan du få tillbaka blinkersspaken.

Många Tesla-entusiaster har reagerat starkt på att de nya premiummodellerna saknar en traditionell blinkersspak. I stället får man förlita sig på irriterande knappar som gör det svårt att blinka i rondeller.

Det innebär att annars fantastiska bilar har fått rejäl kritik i våra tester. För vår del gäller detta Model S Plaid, Model X Plaid och den senaste Model 3. Vi misstänker att det inte dröjer länge innan Model Y följer efter.

Tesla Model 3 SPREAD
Foto: Geir Gråbein Nordby

Det har gått så långt att körskolor och körinstruktörer avstår från att köpa nya Tesla av rädsla för att eleverna ska misslyckas med sina uppkörningar.

Lösningen är på väg

Men snart kommer en lösning från det innovativa företaget Enhance Automotive. Företaget som tidigare gett oss S3XY Buttons, trådlösa knappar som ger viss funktionalitet från skärmen till fysiska knappar, arbetar på en ny blinkersspak. En som enkelt kan installeras i både nya Model 3, Model S och Model X.

 

 

Enligt den video som företaget har publicerat på YouTube kommer installationen att vara enkel och kan göras hemma. Detta kommer att ge tillbaka den intuitiva funktion som blinkersspaken har, och som vi alla känner till sedan tidigare. Rattknapparna är fortfarande fullt funktionella, så man kan välja.

Och där S3XY Buttons använder Bluetooth kommer blinkersspaken att anslutas till OBD-porten. Så att man slipper fördröjningar.

Tesla girspak gear stalk
Foto: Geir Gråbein Nordby

Räddar det Tesla-försäljningen?

För vissa kunder har förlusten av blinkersspaken förmodligen varit en avgörande faktor för att avstå från ett annars lockande Tesla-köp. Särskilt den förmånligt prissatta Model 3, som annars är ett mycket bra köp i sin senaste version med ett fräschare utseende och förbättrad interiör.

Nu kan dock detta genidrag från Enhance Automotive göra det lättare för kunderna att välja Tesla i framtiden. Inte minst för oss i Sverige, med våra otaliga rondeller.

För Tesla-tvekare kan drömmen nu gå i uppfyllelse, med en gammal hederlig blinkersspak på plats! Låt oss bara hoppas att den kommer snart.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Apple Car blev äppelskrutt

NIO vill jämna ut elnätet

Ikonisk småbil blir billig

Här är kombimodellen

Tesla Cybertruck rostar

Folkmassa går lös på förarlös bil

Första elskotern snart här

Elektriska sparkcyklar för råa gamers

Porsche Taycan får mer kraft och räckvidd

Den här har många väntat på

Får fyrhjulsdrift och lägre pris

Nu kan du beställa Polestar 4

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen