Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Här är Volkswagen ID.7

Äntligen avtäckt! ID.7 blir en rymlig sedan, där räckvidd förmodligen är det största ledordet.

Av / 2023-04-17 - 16:12
Här är Volkswagen ID.7

Så har Volkswagen äntligen visat upp sin sedan ID.7. Det hände vid en digital världslansering idag klockan 14. En ganska kort sådan, där informationen var ganska sparsam.

VW ID.7 6
Foto: Volkswagen

ID.7 är stor

Bilen, ofta kallas ”den elektriska Passaten”, har gott om inre utrymme, och Volkswagen lovar en ”loungeliknande kupé”. Vilket vi översätter till att det finns gott om plats för långa ben. Den mäter också 4,96 meter i längd, vilket är hela 38 cm längre än ID.4 crossover SUV.

Läs också Snart Volkswagen ID.7-premiär Bara dagar innan premiären kommer nya uppgifter om den eldrivna flaggskeppsmodellen i ID.-familjen.

ID.7 lägger sig prismässigt i ”volymsegmentet”, men ska hålla premiumklass. Volkswagens utsände sa att detta är en av de riktigt viktiga bilarna för koncernen. Detta märks inte minst på att detta är den första modellen sedan ID.4 som från början lanseras på alla världsmarknader.

Foto: Volkswagen

Detta är den sjätte helelektriska VW-bilen på MEB-plattformen. Volkswagen säger sig ha lyssnat på konsumenterna under utvecklingen, bland annat när det gäller infotainment-systemets gränssnitt.

Bland annat är klimatkontroll nu tillgänglig med en knapptryckning på 15-tumsskärmen, och nu har head-up-skärm med förstärkt verklighet blivit standard.

Foto: Volkswagen

Lång räckvidd

Det viktigaste argumentet för ID.7 är ändå dess räckvidd. Den ska räcka långt. Upp till 700 kilometer. Det är inte illa!

Detta möjliggörs av god aerodynamik och låg förbrukning, men också ett större batteri med 86 kWh nettokapacitet. Samtidigt ökas laddningskapaciteten till 200 kW och bilen tar 25 minuter att ladda från 10 till 80 procent.

Läs också Buzz vänder på en femöring! Den moderna versionen av folkvagnsbussen är en riktig fullträff – bortsett från ett problem.

Tyvärr kommer bilen inte att vara tillgänglig med det stora batteriet vid lanseringen, initialt måste vi nöja oss med det vanliga 77 kWh och 170 kW laddningskapacitet. Samma som i dagens ID. Buzz.

Annars nämns panoramaglastak och Harman Kardon ljudsystem med 13 högtalare plus subwoofer. Och som vanligt vid EV-lanseringar talades det om hållbarhet. Det finns inga spår av djurskinn i sätena, istället hittar vi växt- och plastbaserade material.

Foto: Volkswagen

Volkswagen ID.7: Pris och tillgänglighet

Varken försäljningsstart eller pris nämndes med ett ord, annat än att bilen kommer att vara i ”volymsegmentet”. Vi förväntar oss att startpriset blir 20–25 procent högre än för ID.4.

Mer info: volkswagen.se

VW-ID.7-3 VW-ID.7-5 VW-ID.7-enlarged VW-ID.7-9-enlarged VW-ID.7-8-enlarged VW-ID.7-10 VW-ID.7-7-enlarged
<
>
Foto: Volkswagen
Läs också Volkswagens bästa elbil Med en rundad bak är ID.5 den snyggaste av Volkswagens elbilar. Fyrhjulsdrift gör GTX-versionen extra skön att köra och äntligen håller ljudanläggningen måttet.
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Snart går Mercedes EQS ännu längre

Alfa Romeos första elbil

Tesla Model Y med 600 km räckvidd

Fullständigt vansinne

Xpeng avtäcker el-SUV för folket

Här finns tillräckligt med utrymme

Snart kommer du att kunna snabbladda hos Ford

Så mycket bättre är nya Porsche Taycan

ID. Buzz - äntligen med fyrhjulsdrift

Familjebil med allt man behöver

Framtidens elbil enligt BMW

Ljud från Bang & Olufsen och OLED-strålkastare

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen