Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Misslyckat försök att stjäla en självkörande taxi i Los Angeles

Är det möjligt att stjäla en självkörande bil? Svaret är nu klart för en man som fick lära sig den hårda vägen.

Av / 2024-03-07 - 16:28
Misslyckat försök att stjäla en självkörande taxi i Los Angeles

Polisen i Los Angeles, Kalifornien, blev nog förvånade när de tvingades gripa en man som utan framgång hade försökt stjäla en självkörande taxi som tillhörde teknikföretaget Waymo.

Självkörande taxibilar har blivit ett välkänt fenomen på gatorna i städer som San Francisco och Los Angeles. Men robottaxibilarna, som kan transportera kunder från A till B utan en mänsklig förare, innebär nya utmaningar för kunder och leverantörer när det gäller säkerhet och missbruk.

Waymos självkörande taxibilar är helt förarlösa. (Foto: Peter Gotschalk)

Detta visade sig tydligt när en man försökte ta över en robottaxi efter att en annan passagerare hade lämnat bilen. Hans försök att lämna platsen med Waymo-bilen misslyckades dock när Waymos kontrollcenter bad den ”obehöriga fotgängaren” att lämna fordonet.

Biltjuven satt kvar på sin plats, vilket ledde till att polisen tillkallades. De anlände snabbt till platsen, eskorterade mannen ut ur fordonet och grep honom. Detta enligt Los Angeles Times.

Läs också Folkmassa går lös på förarlös bil En självkörande taxi från Waymo utsattes för vandalisering i Chinatown i San Francisco på lördagskvällen.

Intressant nog stod fordonet stilla hela tiden, tack vare systemets säkerhetsåtgärder mot obehörig åtkomst.

Waymo, som har San Francisco som sin huvudsakliga testplats för självkörande bilar, utvidgade sin verksamhet till Los Angeles för ungefär ett år sedan. I San Francisco har det dock förekommit upprepad kritik, protester och till och med vandalism mot de självkörande taxibilarna. Till exempel sattes en Waymo-taxi i brand av en okänd grupp människor i februari.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyast med en ansiktslyftning: Tesla Model 3 Performance

Toyota Mirai: En riktig mardröm

Ny Mini-modell på väg

Topless och vackert från Maserati

Snart går Mercedes EQS ännu längre

Alfa Romeos första elbil

Tesla Model Y med 600 km räckvidd

Fullständigt vansinne

Xpeng avtäcker el-SUV för folket

Här finns tillräckligt med utrymme

Snart kommer du att kunna snabbladda hos Ford

Så mycket bättre är nya Porsche Taycan

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen