Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Vandalism mot förarlös bil i San Francisco

En självkörande taxi från Waymo utsattes för vandalisering i Chinatown i San Francisco på lördagskvällen.

Av / 2024-02-13 - 16:27
Vandalism mot förarlös bil i San Francisco

En förarlös taxi från teknikföretaget Waymo vandaliserades under helgen i stadsdelen Chinatown i San Francisco. En grupp människor krossade taxibilens fönster och kastade in fyrverkerier i fordonet, vilket ledde till en brand i den obemannade bilen.

Händelsen inträffade utan passagerare i bilen och utan att någon kom till skada, men taxin lämnades i lågor. San Francisco-polisen utreder fallet och inga gripanden har ännu gjorts, rapporterar The Washington Post.

Brandkåren anlände och släckte branden utan att orsaka någon ytterligare skada på intilliggande fastigheter. Enligt stadsfullmäktiges ordförande Aaron Peskin är det tur att situationen inte eskalerade ytterligare, särskilt en dag då det kinesiska nyåret firades och området var fullpackat med medborgare och turister.

Läs också Så utvecklas självkörande bilar Mässan för autonom körteknik kommer att innehålla förbättringar av både hård- och mjukvara. Här är de viktigaste fokusområdena.

Händelsen kommer i kölvattnet av flera kontroversiella incidenter med Waymos självkörande taxibilar, inklusive en incident nyligen där en cyklist blev påkörd, även om ingen skadades. Kritiker som stadsfullmäktigeledamoten Shamann Walton lyfter fram dessa incidenter som ett bevis på att tekniken ännu inte är felfri.

Waymo har haft tillstånd att använda sina självkörande taxibilar i San Francisco och Phoenix, Arizona sedan 2022. Företaget hävdar att cyklisten som var inblandad i den tidigare olyckan inte var synlig för bilens sensorer på grund av att den skymdes av ett stort fordon.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Alfa Romeos första elbil

Tesla Model Y med 600 km räckvidd

Fullständigt vansinne

Xpeng avtäcker el-SUV för folket

Här finns tillräckligt med utrymme

Snart kommer du att kunna snabbladda hos Ford

Så mycket bättre är nya Porsche Taycan

ID. Buzz - äntligen med fyrhjulsdrift

Familjebil med allt man behöver

Framtidens elbil enligt BMW

Ljud från Bang & Olufsen och OLED-strålkastare

Begagnade Tesla-bilar sjunker i värde

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen